Тинитус правни лекови

Top Tinnitus Support and Help Groups in the United States Топ Тинитус поддршка и помош групи во САД

Тинитус е чувство на слухот зуи, или камбани, или дури и пискава чврчорење ... 

What is Tinnitus and What Help is Available? Што е Tinnitus и каква помош е на располагање?

Tinnitus comes from the Latin word for ‘ringing’. Тоа е аудитивен ... 

Прочитај повеќе мислења од оваа категорија:

Тинитус Објаснување

Therapies to Help with Tinnitus Терапии за да помогнат со тинитус

Голем број на различни видови на терапии се достапни да им помогне на управување со симптоми ... 

Alternative Medicine for Tinnitus Алтернативни лекови за Tinnitus

Голем број на природни билни и алтернативни лекови се смета дека работат добро за ... 

Прочитај повеќе мислења од оваа категорија:

Тинитус

Top Tinnitus Support and Help Groups in the United States Топ Тинитус поддршка и помош групи во САД

Тинитус е чувство на слухот зуи, или камбани, или дури и пискава чврчорење звучи каде што не постојат. Постојат неколку причини зад причина за тоа- тоа може да се должи на прекумерни количини на ушната маст што може да доведе до инфекција на увото предизвикува состојба, или дури и како последица на силен тресок или експлозија. Постојат околу 50 милиони возрасни ... [Прочитај повеќе]

What is Tinnitus and What Help is Available? Што е Tinnitus и каква помош е на располагање?

Tinnitus comes from the Latin word for ‘ringing’. Тоа е аудитивен состојба со која пациентот слуша звуци, како што ѕвони, зуењето, свирење, па дури и музика, која не произлегува од надворешен извор. На бучава може да бидат постојани или повремени, Таа, исто така може да се промени во висината и обемот. Види Признавајќи Знаците и симптомите на тинитус ... [Прочитај повеќе]

Distraction and Sound Techniques for Coping with Tinnitus Расеаност Звук и техники за справување со тинитус

Еден од клучните начини на кои луѓето кои страдаат од Тинитус се способни да се справат со симптомите е преку забава и звук техники. Во текот на ноќта време симптомите на тинитус може да биде полошо како звуците се чини дека многу погласно, што го прави тешко ментално да се исклучи и да се релаксираат доволно да спијам. А спектар на производи и техники се достапни дека употребата на други ... [Прочитај повеќе]

Self Help and Techniques for Tinnitus Самопомош и техники за Tinnitus

Постојат голем број на работи што можете да направите за да им помогне на управување и намалување на симптомите на тинитус: Вежба – се редовни вежби. Вежба на многу добри за подобрување на протокот на крв. Зголемување на протокот на крв во ушите може да се намали симптомите на тинитус. Релаксација – толку важна како и редовно вежбање е преземање на време да се релаксира. Релаксација вежба ... [Прочитај повеќе]

Therapies to Help with Tinnitus Терапии за да помогнат со тинитус

Голем број на различни видови на терапии се достапни за справување со симптомите на тинитус. Избор на вистинскиот за вас е важно. Еве некои клучни примери на типови на терапии се достапни: Тинитус ре-обука терапија – Тинитус-преквалификација терапија е терапевтски пристап кој ефикасно retrains начинот на кој вашиот мозок реагира ... [Прочитај повеќе]

Alternative Medicine for Tinnitus Алтернативни лекови за Tinnitus

Голем број на природни билни и алтернативни лекови се смета дека работат и за олеснување на симптомите на тинитус. Луѓето различно реагираат на овие третмани, но некои луѓе нашле ги прави исклучително корисни. Разговарајте со вашиот лекар пред да се одлучите за овој како курс на дејствување. А широк спектар на хербални лекови со користење на екстракти од потентен билки и ... [Прочитај повеќе]

Treating the Underlying Cause of Tinnitus Лекување на основната причина за Tinnitus

Постојат повеќе препорачува начини на управување со симптомите на тинитус. Меѓутоа, како Тинитус е состојба предизвикана од нешто друго, наместо нарушување во себе, ова поглавје се осврнува на лекување на основната причина за Tinnitus. Тинитус предизвикани од зголемување на ушната маст може да се олесни преку употреба на eardrops или уво за наводнување. Уво за наводнување ... [Прочитај повеќе]

Прочитај повеќе мислења од оваа категорија: