Топ Тинитус поддршка и помош групи во САД

April 21, 2015 од страна на  
Поднесе под Избрана, Тинитус, Тинитус правни лекови

Тинитус е чувство на слухот зуи, или камбани, или дури и пискава чврчорење звучи каде што не постојат. Постојат неколку причини зад причина за тоа- тоа може да се должи на прекумерни количини на ушната маст што може да доведе до инфекција на увото предизвикува состојба, или дури и како последица на силен тресок или експлозија. Постојат околу 50 милиони возрасни и деца во САД сами кои се соочуваат со овој проблем. Оваа состојба може да се влоши со текот на времето, ако не се лекува. Групи за поддршка може да се докаже да биде особено корисен во помагајќи еден договор со тинитус.

Социјални групи за поддршка
Социјалните медиуми се смета за еден од најпознатите корисни платформи за сите видови на причини, вклучувајќи и групи за поддршка. Оние кои страдаат од Тинитус се секогаш во потрага по некој кој може да им помогнат во секој случај, и она што може да биде поудобно отколку да се најде еден на платформи како што се Фејсбук? Фејсбук е платформа која се користи од страна на милиони во целиот свет и продолжува да се прошири во однос на корисници секој ден. На таква платформа, можете да најдете групи за поддршка, како што се Тинитус група за поддршка. Оваа група за поддршка е создадена од страна Вита науки, компанија со седиште во Њујорк, кој им помага да се ублажи симптомите на тинитус преку природни формули и производи.

Вие исто така може да се најдат многу групи кои поединци споделување на она што се случува преку, како и решенијата што се обиде да го третира состојба на фејсбук група TinnitusSufferers. Ако сте во потрага за другите групи за поддршка кои се во близина на свој локално соседство, можете лесно да ги најдете со помош на АТА (Американската асоцијација Tinnitus) помогне. Може да се најдат на листата на најдобрите групи за поддршка во вашата близина на веб-сајтот, АТА групи за поддршка.

Американската асоцијација Tinnitus
Американската асоцијација Tinnitus првпат беше формирана во 1971 Џек А. Вернон, човек кој страдал од самиот Тинитус и успеа успешно да се третираат. Почнал да се третираат д-р Чарлс кои се борат со истото прашање. Двете здружија силите, почнувајќи АТА, со цел наоѓање на коренот на Тинитус откривање на трајно решение за тоа.

АТА е еден од најголемите здруженија кои спроведе истражување за Тинитус засегнати поединци, заедно со наоѓање на решение за да им помогне да живеат нормален живот со совршена расправа способности. АТА спроведува бројни прибирање финансиски средства и свест програми за борба против состојбата. Во 2012, деловник, по име “Како да управуваат со Твојата Тинитус: Чекор-по-Чекор Деловник” делеа како дел од “Прогресивна Тинитус програма за управување со” со цел да им помогне на оние кои страдаат од Тинитус. Работната книга им кажува како да се идентификуваат нивното ниво на тинитус и како да се користи самиот звук да им помогне да се освежат од болка. Исто така, имаше многу радио програми и емитувањата од АТА на национално ниво. Можете да ги контактирате директно во врска со вашите грижи во АТА.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари