Дијагностицирање на причините за Tinnitus

January 26, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус Објаснување

Како се дијагностицира Тинитус? Ако се сомневате дека може да има Тинитус важно е да се добие соодветна дијагноза. Во одреден момент во својот живот, повеќето луѓе се доживее некои кратки симптомите на тинитус. Меѓутоа, препорачливо е да книга и состанок со вашиот лекар ако:

 • На симптомите на тинитус трае подолго од една недела
 • Тинитус е негативно влијае на вашиот живот
 • Звукот се погласни

Вашиот доктор ќе Ве праша за симптомите и медицинската историја и ќе сакате да го испитате. Може да се упати на специјалист, како што се ЕНТ консултант или audiologist во кој случај, најверојатно, ќе имаат голем број на тестови за да се потврди дали имате тинитус. Овие можат да вклучуваат:

 1. Слух тестови – постојат голем број на различни видови на располагање и тие се разликуваат за возрасни и деца. Луѓето обично имаат серија на слух тестови
 2. Уво х-зраци за да се утврди на постои било каква штета на увото коски
 3. Тестовите на крвта за да се провери за инфекции и крвни нарушувања
 4. Скенирање на мозокот за да се открие какви било потенцијални тумори или оштетување на нервот на ушите

Постојат голем број на начини да се утврди дали едно лице има Тинитус. Луѓето обично се подложи на низа на слухот тестови:

Некои од видовите на прашања кои се вклучени во расправата тестови вклучуваат:

 • Кои уво е вклучен – право, лево или двете?
 • Дали на бучава е постојана или повремена?
 • Дали е поизразена во одредени периоди од денот?
 • Опис на звукот
 • Дали симптомите се чини дека се влошува со ништо?
 • Дали тинитус влијае на вашата способност да спијам? Работа? Концентрирајте?
 • Како досадни е тоа?

Се проценува дека приближно 90 проценти од луѓето со тинитус имаат одреден степен на губење на слухот. Затоа, слух тестови се од суштинско значење пред да може да се утврди соодветна дијагноза на тинитус. Тоа е од суштинско значење за да се добие дијагноза на тинитус пред да се одлучите на кој било од третманите.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари