Живеејќи со последиците од Тинитус

January 13, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус правни лекови

Иако Tinnitus не е опасна по живот состојба, ефектите врз квалитетот на животот лица може да варираат од благо иритирачки да предизвикува големи проблеми со секој ден живот. Причината за Tinnitus во голема мера ќе се утврди способноста на лицето да се справат со симптоми. Ова ќе влијае и тежината на симптомите Тинитус и должината на времето лицето се доживее со симптоми. Некои од главните ефекти на состојба се испитуваат тука.

Работа – тешка тинитус може да предизвика големи проблеми со концентрацијата на работа, како што се во можност да се слушне на состаноци и да ги следат разговори

Безбедност – проблеми можат да настанат во работна средина околу слух предупредувачки сигнали или погрешни машини. Таа, исто така може да биде проблем во секојдневниот живеат како премин патишта.

Училиште -Тинитус не е ограничена на возрасни – деца, исто така, можат да го доживеат симптоми кои може да се направи тоа тешко од нив да се слушне она што се вели во училницата и може да доведе до недостаток на концетрација кои за возврат потенцијално може да доведе до disruptiveness.

Социјален живот – по разговорот на забава или за една ноќ, или дури и да имаат оброк или одат во кино може да биде потешко за луѓето.

Спиј – Тинитус може да има штетен ефект на спиење како шум интензивира во тивка што го прави тешко да се заспие. Недостаток на спиење тогаш предизвикува проблеми со концентрација и раздразливост.

Врски – Тинитус може да доведе до проблеми со комуникација со партнерот и перципираниот недостаток на емпатија од страна на лицето кое симптомите. На пациентот може да стане вознемирен поради недостигот на разбирање на другите може да се појави кон состојба и може да почнат да се чувствуваат изолирани.

Анксиозност и депресија – потешки симптомите на тинитус се, толку е поголема веројатноста да се да се чувствувате нервозни и депресивни, да станат нервозни и имаат проблеми со концентрацијата и спиењето. Стресот и анксиозноста влоши симптомите и затоа може да стане заробена во еден циклус за правење на симптоми полошо.

Ова се некои аспекти од животот што Тинитус може да влијае. Симптомите може да биде толку тешка за некои луѓе, како да бидат исцрпувачки, па дури и да предизвика лицето да се чувствува самоубиствени. Тоа е се смета дека причината познатиот сликар Винсент Ван Гог ја отсече сопствената уво беше, бидејќи тој е управувано од страна на луди Тинитус.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари