Расеаност Звук и техники за справување со тинитус

February 18, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус правни лекови

Еден од клучните начини на кои луѓето кои страдаат од Тинитус се способни да се справат со симптомите е преку забава и звук техники. Во текот на ноќта време симптомите на тинитус може да биде полошо како звуците се чини дека многу погласно, што го прави тешко ментално да се исклучи и да се релаксираат доволно да спијам. А спектар на производи и техники се достапни кои користат други звуци кои се многу повеќе подносливо да го одвлекува вниманието од Тинитус, и да ве спречи да се фокусира на симптоми кои се интензивира симптомите и понатаму. Иако звучи тинитус не исчезнува, со текот на времето мозокот станува обучени да ги игнорираат на тинитус, па тоа не е досаден.

Некои од овие производи и техники се опишани подолу::

Слушни помагала
Слушни помагала се наменети првенствено за да им помогне на луѓето со оштетен слух поврати некои или сите од нивниот слух. Тие исто така може сепак да бидат многу корисни за намалување на симптомите на тинитус, особено ако Тинитус е предизвикана од губење на слухот. Кога едно лице да ги оштети да се слушне звуци и разговори, ова може да ги влоши симптомите на тинитус.

Слушни помагала помогне да се минимизираат ефектите на Тинитус со проширување надворешни звуци го одвлекува вниманието од тинитус и може да обезбеди повеќе смирувачки тонови. Audiologist користење на најнова технологија за работа надвор од сериозноста на губење на слухот, со цел да се обиде да го точниот. Една студија објавена од страна на глувост истражување Велика Британија сугерира дека речиси 40% тинитус страдаат од анкетираните би можеле да имаат корист од правилно пропишани и се опремени слушни помагала во двете уши.

Тинитус maskers
Тинитус maskers се специјално дизајнирани за да им помогне на страдалниците се справат со симптомите на тинитус. Тие работат со производство на звуци кои се маскираат или прикривање на тинитус звуци и да се создаде смирувачки звук кој е многу повеќе подносливо. Оваа техника е особено корисно кога има многу малку од буката во позадина, па симптомите на тинитус појави интензивираат, како што доцна или ноќта или во раните утрински часови. Тинитус maskers користат терапевтски звуци ефикасно да се удави од симптомите на тинитус, овие терапевтски звуци се резултат да биде многу порелаксирано од опсегот на звуци предизвикани од Тинитус, а луѓето многу полесно да се заспие на.

Тинитус maskers биле околу синус 1970 во многу форми. Тие сега се многу различни видови на располагање од мал уред опремен го на увото што наликува на слушно помагало, па се до големи звуци систем. Ова се некои примери на видот на звукот терапии се достапни:

  • Мал уред за уво – ова создава нежни, постојан брзаат бучава во текот на денот кој маски на тинитус звуци. Мозокот почнува да го признае овој нов бучава како мирна звук што не е оттргнува.
  • Извори на извори – звуци како на пример риба тенкови, мал затворен водопади и фонтани, вентилатори или низок волумен музика може да обезбеди стабилен позадина на утеха бучава кои можат да бидат корисни во текот на ноќта или во мирна атмосфера.
  • Звук генератори – произведува постојан бучавата во позадината како бел шум или звуци од природата, како што се нежни бранови на брегот или благо ветре во шумата, кои се веднаш под звуците на вашиот тинитус. Овие уреди може да се носи како личен стерео или самостојна и може да се сврти за да можете да ги користите за да заспие на.

Ноќ време
Како што беше дискутирано, ноќно време е кога симптомите на тинитус се полоши. Покрај недостатокот на сон, и стрес предизвикани од недостаток на сон, исто така, да ги влоши симптомите на тинитус. Некои тинитус maskers поради тоа специјално дизајниран за спиење како што следува:

  • Тинитус маскирање перници – тие во суштина имаат звучници вградени во перницата, кои емитуваат релаксирачки, смирувачки звуци. Тие ја имаат предноста на не вознемирувачки партнери.
  • Ноќен звучи системи – ова емитира различни природни звуци, како што се звуци на океанот или врнежи.
  • Аудио книги и музика – на вистинскиот вид на аудио книги и музика може да им помогне на некои Тинитус страдаат, со фокусирање на мозокот

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари