Лекување на основната причина за Tinnitus

February 5, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус правни лекови

Постојат повеќе препорачува начини на управување со симптомите на тинитус. Меѓутоа, како Тинитус е состојба предизвикана од нешто друго, наместо нарушување во себе, ова поглавје се осврнува на лекување на основната причина за Tinnitus.

Тинитус предизвикани од зголемување на ушната маст може да се олесни преку употреба на eardrops или уво за наводнување. Уво наводнување вклучува користење на проток на вода под притисок да се отстрани ушната маст.

Протегаат да се слушне прави симптомите на тинитус полошо, Затоа лекување губење на слухот, преку поставување на слушно помагало на пример не само што ќе ви помогне да се слушне подобро, но, исто така, треба да се намали симптомите на тинитус.

Хирургија – повеќето луѓе не ќе треба операција за лекување на тинитус. Меѓутоа, Ако тинитус е предизвикан од физички проблем, на пример, тумор во близина на Вашето уво, вашиот хирург може Препорачуваме вадењето на тумор отстранети.

Лекари може да биде во можност да препише лекови за лекување на основната причина за тинитус, на пример антибиотици може да се пропишани за уво инфекција.

Лекувањето на фактори како што се вознемиреност и депресија која влоши симптомите на тинитус може да помогне во олеснување на вашата состојба.

Високиот крвен притисок може да се управува со промени во исхраната и лекови.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари