Што е Tinnitus и каква помош е на располагање?

February 24, 2015 од страна на  
Поднесе под Избрана, Тинитус, Тинитус правни лекови

Tinnitus comes from the Latin word for ‘ringing’. Тоа е аудитивен состојба со која пациентот слуша звуци, како што ѕвони, зуењето, свирење, па дури и музика, која не произлегува од надворешен извор. На бучава може да бидат постојани или повремени, Таа, исто така може да се промени во висината и обемот. Види Препознавајќи Знаците и симптомите на тинитус

Лесна Тинитус влијае на околу 1 in 10 луѓе во Велика Британија во одреден момент во својот воивот (NHS избори) но за некои луѓе, приближно 1 in 200, на Тинитус е толку тешка што има огромно влијание врз секојдневно функционирање (Британската асоцијација Tinnitus). Тоа може да влијае на работата, општествениот живот, па дури и односите со другите луѓе. Види Живеејќи со последиците од Тинитус.

Tinnitus не е болест сама по себе, туку тоа е симптом предизвикани како последица на уво штета, како што преку изложување на гласна бучава, или уво инфекција на пример. Постојат бројни причини гафови за почетокот на Tinnitus. Важно е да се испитаат можните причини, како иако не се лекува, симптомите може да се ублажи со отстранување на причината за Tinnitus. Види Разбирање на причините за Tinnitus.

Тинитус е прилично заеднички проблем влијаат на децата, возрасни и особено постарите луѓе. Повеќето луѓе имаат краток период на ѕвонење или некој друг звук во ушите во одреден момент во својот живот, но генерално тоа е привремена појава. Всушност во еден експеримент спроведено во почетокот на 1950 година на тинитус најде некои интересни резултати. Експериментот се вклучени 80 луѓето со нормален слух. Откако беше ставена во звучно изолирана соба за пет минути, поголемиот дел од испитаниците се изјасниле слух тинитус тип звуци, иако никој претходно се жалеа на никакви симптоми (Глувоста истражување).

За да се утврди дали вие или некој близок да ти страда од Тинитус, важно е да те видат лекар да добие соодветна дијагноза. Види Дијагностицирање на причините за Tinnitus.

Постојат голем број на различни техники за да им помогне на луѓето со тинитус се справат со симптомите. Донесување на одлука за кој третман да се донесе е индивидуален избор, како различни решенија работат подобро на различни луѓе. Се препорачува ако страдаат од Тинитус, што ќе истражуваат спектар на опции за да се види кој најдобро одговара на вас ќе го направат вашиот симптоми повеќе податлив. Види Различни третмани за Tinnitus.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари