Препознавајќи Знаците и симптомите на тинитус

January 9, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус Објаснување

Па што значи тоа ако вие или некој што го знаете има Тинитус? Луѓето кои страдаат од Тинитус слушнете внатрешниот звук во една или двете од нивните уши или во нивната глава. Звукот не е последица на нешто во надворешниот свет.

Општи типови на тинитус се високи стан звуци, или ниска фреквенција звуци. Звуците дека луѓето кои имаат тинитус искуство се опишани како:

 • Тонови
 • Подсвиркване
 • Зуењето
 • Магла
 • Whoosing / брзаат
 • Кликнувањето
 • Громогласен
 • Пеејќи / мрморење
 • Татнеж
 • Зуеја

Некои луѓе дури и да има аудитивни халуцинации од слушање музика игра. Оваа тенденција да биде почеста кај луѓето кои имале тинитус за долго време и се губење на слухот, или луѓе кои имаат зголемена чувствителност на звук познат како hyeracusis.

Има 3 различни видови на Tinnitus:

 1. Субјективен тинитус – ова е најчестиот вид каде звуци може само да се слушне од страна на лице кое има Тинитус
 2. Цел Tinnitus – ова е физичкиот проблем на уво како што се стеснување на крвните садови. Овој тип на тинитус е многу поретки и може да се слушне од страна на лекар со стетоскоп
 3. Ударен Тинитус – ова е дефинирано од страна на ритамот на бучава која удира во времето на лицата срцето. Тоа е обично поврзани на некој начин да се промени во протокот на крв во ушите.

Степенот до кој Тинитус влијае на лице варира во голема мера. За некои луѓе тоа е благо иритирачки бучавата во позадината, кои обично може да се игнорира. На другиот крај на спектарот, на бучава може да биде неподнослива и го прават тоа многу тешко за лицето да се размислува за нешто друго,.

На симптомите на тинитус варираат не само меѓу луѓето, но исто така може да се разликуваат за едно лице во различни времиња. На пример, симптомите на тинитус се обично повеќе се забележува во текот на ноќта времето кога бучавата во позадината е пониска, а лицето се обидува да се опуштите и да заспие. Тинитус, исто така, може да се разликуваат во однос на видот на бучава лицата слуша, обемот и теренот. Ова може да биде засегната од тоа дали ќе се стои, седење или лежење.

Тинитус тенденција да се направи повеќе луѓе се чувствителни на звуци. Луѓето со хиперакузија често се најде на телевизија се чини дека е премногу гласна иако за сите други се чини нормално.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари