Разбирање на причините за Tinnitus

January 18, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус Објаснување

Постојат бројни причини за Tinnitus, Тинитус сама по себе не е болест, туку е показател дека има проблем со аудитивни систем. Важно е да се разбере она што би можело да предизвика Тинитус да биде во можност за лекување на симптомите на најдобар можен начин. Во многу случаи,, лекување на основната причина за Тинитус ќе има ефект на отстранување на симптомите.

Значи она што не предизвика Тинитус? Наведени подолу, се главните фактори за појава на тинитус:

 • Изложеност на врева – на пример работат во гласна бучава животната средина или редовно слушање гласна музика е резултат да биде главната причина за тинитус
 • Протокот на крв – На изградбата на масни наслаги во артериите може да предизвика артериските ѕидови за да насочите што го прави потешко да тече крв и како последица на тоа станува погласна.
 • Развивање на уво инфекција
 • Оштетување на уво како што се перфорирани уво тапан може да те направи повеќе свесни за внатрешни звуци
 • Акустична оштетување на нервите најчесто како резултат на шишенце инфекција
 • Изгради на импактирани уво восок кој го блокира ушниот канал може да доведе до привремена форма на Tinnitus
 • Алергии
 • Се соочува со повреда на главата или вратот
 • Несакани ефекти на лекови како што се антибиотици, диуретици, антидепресиви и лекови за лекување на рак
 • При внесување на премногу аспирин
 • Губење на слухот – Тинитус е често резултат на губење на слухот, особено возраст поврзани со губење на слухот како на аудитивни систем се смета да се започне влошување на околу возраст 60
 • Meniere болест – болест на внатрешното уво предизвикана од нерамнотежа на внатрешниот притисок уво течност
 • Paget-ова болест – нормалниот циклус на коскената обновување и поправка е нарушена
 • Мигрена главоболки
 • Тумори
 • Акустичен невром – не канцероген израсток што влијае на слухот нерв во средното уво
 • Отосклероза – ова е абнормален раст на коските во средното уво
 • Синузитис – интерконекција на уво, нос и грло значи дека синузитис може да доведе до симптоми на тинитус поради изгради на притисок
 • Настинката може предизвикува привремена симптомите на тинитус

Голем број на основните медицински состојби, исто така, може да предизвика Тинитус како што се;

 • Епилепсија
 • Високиот крвен притисок (хипертензија) и стеснување на артериите (атеросклероза)
 • Дијабетес и проблеми со тироидната жлезда
 • Анемија – ова е предизвикано од намалувањето на бројот на крвните клетки во телото. Потенка крв може да тече низ телото со побрза стапка отколку нормално што може да произведе звук
 • Васкуларни проблеми (циркулаторниот нарушувања)
 • Срцеви заболувања

Исто така, постојат голем број на фактори на ризик кои може да го поттикне почетокот на Тинитус или влоши постоечката состојба, како што се:

 • Висока доза на кофеин
 • Прекумерна пушењето
 • Дрога и алкохол злоупотреба
 • Замор
 • Депресијата
 • Стресот и анксиозноста
 • Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари