Самопомош и техники за Tinnitus

February 16, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус правни лекови

Постојат голем број на работи што можете да направите за да им помогне на управување и намалување на симптомите на тинитус:

Вежба – се редовни вежби. Вежба на многу добри за подобрување на протокот на крв. Зголемување на протокот на крв во ушите може да се намали симптомите на тинитус.

Релаксација – толку важна како и редовно вежбање е преземање на време да се релаксира. Олеснувањето вежби како што се јога, Таи Чи и медитација работа особено добро.

Прилагодете го нивото на бучавата – задржи на ниско ниво на бучавата во позадината како отворен прозорец или напуштање на радио. Избегне прекумерна бучава што го прави тинитус полошо, го користите уво приклучоци за пример, ако сте во бучно опкружување или прави нешто како што косење на тревникот.

Развијат добри навики за спиење – Алтер дневна рутина да се обезбеди да добие доволно спиење. Бидете сигурни дека вашата спална соба е темна и мирни и дека ќе одам во кревет опуштено и уморна.

Подобрување на вашата исхрана – Намалување на шеќер и масти во вашата исхрана со помош на симптомите на тинитус. Се препорачува да јадете многу овошје и зеленчук и високо протеинска храна како риба и пилешко месо.

Витамини и минерали – голем број на витамини (А, Б, Ц и Е), цинк, лук, Кафеави поморските алги и морски зеленчук се исто така резултат да биде многу корисен во намалувањето на ефектите од Тинитус.

Избегнувајте кофеин и пушењето – и кофеин и пушењето се најде да ги влоши симптомите на тинитус, намалување на внесот на овие би можело значително да се намали симптомите.

Преглед лекови – ако земате лекови за друга состојба, можно е дека тоа може да се прави симптомите на тинитус полошо. Зборувајте со вашиот доктор за врската помеѓу вашиот лек и тинитус, тоа може да биде дека вие и вашиот општ лекар треба да се разгледа алтернативни лекови.

Намалете го нивото на стрес и анксиозност – стресот и анксиозноста, најверојатно, да се направи на симптомите на тинитус работа. Важно е да се намали нивото на стрес и анксиозност, медитација техники или советување може да ви помогне со тоа.

Поврзување со други Тинитус страдаат – групи за самопомош се достапни во многу заедници и онлајн групи за поддршка се многу корисен начин за споделување на информации и справување техники. Групи за самопомош промовира чувство на надеж и контрола и да престане чувство дека некои страдаат од искуство дека тие се сами во својата состојба.

Истражувања – различни техники и начини на справување со тинитус работи најдобро за различни луѓе. Истражување на различни производи, терапии, техники и средства на располагање за лекување на симптомите на тинитус и да откриеме што работи најдобро за вас.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари