Терапии за да помогнат со тинитус

February 13, 2015 од страна на  
Поднесе под Избрана, Тинитус, Тинитус Објаснување

Голем број на различни видови на терапии се достапни за справување со симптомите на тинитус. Избор на вистинскиот за вас е важно. Еве некои клучни примери на типови на терапии се достапни:

  • Тинитус ре-обука терапија – Тинитус-преквалификација терапија е терапевтски пристап кој ефикасно retrains начинот на кој вашиот мозок реагира на тинитус. Оваа работи со пренасочување на вниманието на мозоци од тинитус сигнал, на пациентот станува навикнуваат на звуците на Тинитус и постепено започнува во можност да се вклучите нив и надвор. Тинитус ре-обука комбинира периоди на слушање на ниско ниво на специјално создадени звуци со советување. Советувањето има за цел да ја зголеми својата свест и разбирање на тинитус и да ви помогне да се справи со негативни чувства кои се поврзани со неа. Со текот на времето, преку habituation и советување, својата свест на различни звуци се намалува, а вие само ќе забележите кога ќе посебно ќе се фокусира на тоа вашиот тинитус. Тинитус преквалификација може да потрае неколку месеци или дури години.
  • Когнитивна бихевиористичка терапија (КБТ) – КБТ е комбинација на двете когнитивната терапија (со кои суштински се испитува несакани мисли, ставови, и верувања) и бихејвиорална терапија која се фокусира врз вашето однесување како одговор на оние мисли. КБТ се базира на идејата дека вашите мисли влијаат на начинот на кој се однесуваме и затоа работи со наставата справување техники за справување со сите негативни чувства. Преку релаксација и когнитивни реструктуирање на мисли, КБТ може да го промени начинот на кој мислат и чувствуваат за вашиот тинитус која може да се претвори помош за ублажување на симптомите.
  • Комплементарна терапија – Комплементарни терапии кои се промовира релаксација и чувство на благосостојба може да биде корисно во ослободување на непријатност и стрес, кој може да предизвика тинитус. Терапии вклучуваат јога, медитација, Рефлексологијата, акупунктура и масажа. Прашајте го вашиот лекар за совет во врска со овие терапии. Тој или таа може да биде во можност да препорача квалификувано лице.
  • Хипнозата – Хипнозата хипнотерапија и се смета од многу да биде многу ефективен третман за ублажување на симптомите на тинитус – особено ако стрес е влошување на симптомите. Ова работи се обидуваат да се отстрани емоционална реакција на Тинитус звуци и направи лицето да се чувствува опуштено наместо со што се намалува стрес ефект што го има пропратен ефект на намалување на симптомите на тинитус. Ова може да се практикува и дома со користење снимениот материјал.
  • Техники за релаксација – дишењето и мускулна релаксација техники, како што се оние што се предава на Тинитус Клиниката се резултат да биде многу корисна за тинитус страдаат.
  • Советување – Живеејќи со тинитус може да биде фрустрирачки и вознемирувачки за некои луѓе. Дел од проблемот е перципираниот недостаток на контрола на лице се чувствува, тие имаат повеќе симптоми. Имајќи поголемо разбирање за тинитус и да биде во можност да зборуваат за тоа им помага на луѓето да управуваат со нивните симптоми. Места како Тинитус Клиниката обезбедуваат информации и совети за причините и третмани за Tinnitus. Тие, исто така, вклучуваат советување на однесувањето стратегии за управување и справување со вашите емоции, како и практични совети за исхрана и вежбање.
  • Спиј советување / Спиј терапија – Како тинитус станува позначајно во мирна атмосфера, тоа може да влијае на вашата спиење. Ова може да биде преку било што спречува да заспијам на прво место, или постојано ви буди. Ако сте загрижени за вашата тинитус, ова може да се направи симптоми полошо како модел на негативни мисли и подигнување на нивото на стрес може да се направи тинитус чини позначајно и нападни. Спиј терапија вклучува одраз на вашите верувања за спиење и оценување на овие негативни автоматски мисли за спиење и тинитус. Процесот на советување има за цел да се променат ставовите на тинитус, и на крајот се подобри вашиот квалитетот на сонот.
  • Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

    Коментари