Тинитус и работата на уво

January 20, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус правни лекови

За да се разбере повеќе за она што се случува да се уво кога симптомите на тинитус се присутни, тоа е корисно да се разбере како на уво себе е структурирана и како таа работи.

Увото дела од звуците кои патуваат од надворешното уво минува низ средното уво и понатаму до внатрешното уво. Внатрешното уво содржи кохлеата и аудитивни нерв. Кохлеата е спирална цевка која наликува на школка на полжав и содржи голем број чувствителни клетките на косата, кои емитуваат звуци на мозокот преку аудитивни нерв.

Ако кохлеата станува оштетен на било кој начин, преку повреда на пример, и тоа не може да го стори оваа работа ефикасно. Деловите на кохлеата кои се уште работат ќе продолжи да испрати пораки до мозокот, и мозокот ќе се обиде да надомести за неисправни делови кои недостасуваат повеќе од игра работните делови. Ова има ефект на создавање на внатрешниот звук познат како Тинитус.

Еден од клучните фактори поврзани со развојот на Тинитус симптоми изложеност на гласна бучава, особено во текот на долги периоди на време. Редовно ќе ноќни клубови, работат во бучни околини па дури и членовите на вооружените сили доживува силен оган пиштол ги имаат сите се поврзани со предизвикување Тинитус. Увото може да се слушне голем опсег на звуци од 30 децибели (ниска бучавата во позадината или шепот), до над 100 децибели во бучно клуб или бар. Изложеност на гласна бучава може да предизвика симптоми на тинитус да дојде на многу одеднаш во некои случаи.

Модерната ден употреба на уреди како што се iPods местото каде што увото телефон е место право во внатрешноста на увото е, исто така, доведува до зголемување на бројот на лица кои се соочуваат со губење на слухот на помала возраст, која исто така е фактор во предизвикувањето на Tinnitus. Постојана гласна бучава се смета да предизвика оштетување на клетките на косата во уво може да доведе до мали промени на електрични сигнали кои се помине до аудитивни нервите во мозокот.

Поновите истражувања покажуваат дека Тинитус е проблем со мозокот во потрага по надворешен звук кој повеќе не може да се чуе јасно како резултат на возраст поврзани со губење на слухот или гласни изложеноста на бучава. Наместо мозокот се обидува да се компензира со пополнување на празниот простор со шум. Навистина истражување во Америка за животни покажале дека отсекување на аудитивни нерв ДОС не престанат симптомите на тинитус.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари