Дијагностицирање на причините за Tinnitus

January 26, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус Објаснување

Како се дијагностицира Тинитус? Ако се сомневате дека може да има Тинитус важно е да се добие соодветна дијагноза. Во одреден момент во својот живот, повеќето луѓе се доживее некои кратки симптомите на тинитус. Меѓутоа, препорачливо е да книга и состанок со вашиот лекар ако:

 • На симптомите на тинитус трае подолго од една недела
 • Тинитус е негативно влијае на вашиот живот
 • Звукот се погласни

Вашиот доктор ќе Ве праша за симптомите и медицинската историја и ќе сакате да го испитате. Може да се упати на специјалист, како што се ЕНТ консултант или audiologist во кој случај, најверојатно, ќе имаат голем број на тестови за да се потврди дали имате тинитус. Овие можат да вклучуваат:

 1. Слух тестови – постојат голем број на различни видови на располагање и тие се разликуваат за возрасни и деца. Луѓето обично имаат серија на слух тестови
 2. Уво х-зраци за да се утврди на постои било каква штета на увото коски
 3. Тестовите на крвта за да се провери за инфекции и крвни нарушувања
 4. Скенирање на мозокот за да се открие какви било потенцијални тумори или оштетување на нервот на ушите

Постојат голем број на начини да се утврди дали едно лице има Тинитус. Луѓето обично се подложи на низа на слухот тестови:

Некои од видовите на прашања кои се вклучени во расправата тестови вклучуваат:

 • Кои уво е вклучен – право, лево или двете?
 • Дали на бучава е постојана или повремена?
 • Дали е поизразена во одредени периоди од денот?
 • Опис на звукот
 • Дали симптомите се чини дека се влошува со ништо?
 • Дали тинитус влијае на вашата способност да спијам? Работа? Концентрирајте?
 • Како досадни е тоа?

Се проценува дека приближно 90 проценти од луѓето со тинитус имаат одреден степен на губење на слухот. Затоа, слух тестови се од суштинско значење пред да може да се утврди соодветна дијагноза на тинитус. Тоа е од суштинско значење за да се добие дијагноза на тинитус пред да се одлучите на кој било од третманите.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Тинитус и работата на уво

January 20, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус правни лекови

За да се разбере повеќе за она што се случува да се уво кога симптомите на тинитус се присутни, тоа е корисно да се разбере како на уво себе е структурирана и како таа работи.

Увото дела од звуците кои патуваат од надворешното уво минува низ средното уво и понатаму до внатрешното уво. Внатрешното уво содржи кохлеата и аудитивни нерв. Кохлеата е спирална цевка која наликува на школка на полжав и содржи голем број чувствителни клетките на косата, кои емитуваат звуци на мозокот преку аудитивни нерв.

Ако кохлеата станува оштетен на било кој начин, преку повреда на пример, и тоа не може да го стори оваа работа ефикасно. Деловите на кохлеата кои се уште работат ќе продолжи да испрати пораки до мозокот, и мозокот ќе се обиде да надомести за неисправни делови кои недостасуваат повеќе од игра работните делови. Ова има ефект на создавање на внатрешниот звук познат како Тинитус.

Еден од клучните фактори поврзани со развојот на Тинитус симптоми изложеност на гласна бучава, особено во текот на долги периоди на време. Редовно ќе ноќни клубови, работат во бучни околини па дури и членовите на вооружените сили доживува силен оган пиштол ги имаат сите се поврзани со предизвикување Тинитус. Увото може да се слушне голем опсег на звуци од 30 децибели (ниска бучавата во позадината или шепот), до над 100 децибели во бучно клуб или бар. Изложеност на гласна бучава може да предизвика симптоми на тинитус да дојде на многу одеднаш во некои случаи.

Модерната ден употреба на уреди како што се iPods местото каде што увото телефон е место право во внатрешноста на увото е, исто така, доведува до зголемување на бројот на лица кои се соочуваат со губење на слухот на помала возраст, која исто така е фактор во предизвикувањето на Tinnitus. Постојана гласна бучава се смета да предизвика оштетување на клетките на косата во уво може да доведе до мали промени на електрични сигнали кои се помине до аудитивни нервите во мозокот.

Поновите истражувања покажуваат дека Тинитус е проблем со мозокот во потрага по надворешен звук кој повеќе не може да се чуе јасно како резултат на возраст поврзани со губење на слухот или гласни изложеноста на бучава. Наместо мозокот се обидува да се компензира со пополнување на празниот простор со шум. Навистина истражување во Америка за животни покажале дека отсекување на аудитивни нерв ДОС не престанат симптомите на тинитус.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Разбирање на причините за Tinnitus

January 18, 2015 од страна на  
Поднесе под Тинитус, Тинитус Објаснување

Постојат бројни причини за Tinnitus, Тинитус сама по себе не е болест, туку е показател дека има проблем со аудитивни систем. Важно е да се разбере она што би можело да предизвика Тинитус да биде во можност за лекување на симптомите на најдобар можен начин. Во многу случаи,, лекување на основната причина за Тинитус ќе има ефект на отстранување на симптомите.

Значи она што не предизвика Тинитус? Наведени подолу, се главните фактори за појава на тинитус:

 • Изложеност на врева – на пример работат во гласна бучава животната средина или редовно слушање гласна музика е резултат да биде главната причина за тинитус
 • Протокот на крв – На изградбата на масни наслаги во артериите може да предизвика артериските ѕидови за да насочите што го прави потешко да тече крв и како последица на тоа станува погласна.
 • Развивање на уво инфекција
 • Оштетување на уво како што се перфорирани уво тапан може да те направи повеќе свесни за внатрешни звуци
 • Акустична оштетување на нервите најчесто како резултат на шишенце инфекција
 • Изгради на импактирани уво восок кој го блокира ушниот канал може да доведе до привремена форма на Tinnitus
 • Алергии
 • Се соочува со повреда на главата или вратот
 • Несакани ефекти на лекови како што се антибиотици, диуретици, антидепресиви и лекови за лекување на рак
 • При внесување на премногу аспирин
 • Губење на слухот – Тинитус е често резултат на губење на слухот, особено возраст поврзани со губење на слухот како на аудитивни систем се смета да се започне влошување на околу возраст 60
 • Meniere болест – болест на внатрешното уво предизвикана од нерамнотежа на внатрешниот притисок уво течност
 • Paget-ова болест – нормалниот циклус на коскената обновување и поправка е нарушена
 • Мигрена главоболки
 • Тумори
 • Акустичен невром – не канцероген израсток што влијае на слухот нерв во средното уво
 • Отосклероза – ова е абнормален раст на коските во средното уво
 • Синузитис – интерконекција на уво, нос и грло значи дека синузитис може да доведе до симптоми на тинитус поради изгради на притисок
 • Настинката може предизвикува привремена симптомите на тинитус

Голем број на основните медицински состојби, исто така, може да предизвика Тинитус како што се;

 • Епилепсија
 • Високиот крвен притисок (хипертензија) и стеснување на артериите (атеросклероза)
 • Дијабетес и проблеми со тироидната жлезда
 • Анемија – ова е предизвикано од намалувањето на бројот на крвните клетки во телото. Потенка крв може да тече низ телото со побрза стапка отколку нормално што може да произведе звук
 • Васкуларни проблеми (циркулаторниот нарушувања)
 • Срцеви заболувања

Исто така, постојат голем број на фактори на ризик кои може да го поттикне почетокот на Тинитус или влоши постоечката состојба, како што се:

 • Висока доза на кофеин
 • Прекумерна пушењето
 • Дрога и алкохол злоупотреба
 • Замор
 • Депресијата
 • Стресот и анксиозноста
 • Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

  Живеејќи со последиците од Тинитус

  January 13, 2015 од страна на  
  Поднесе под Тинитус, Тинитус правни лекови

  Иако Tinnitus не е опасна по живот состојба, ефектите врз квалитетот на животот лица може да варираат од благо иритирачки да предизвикува големи проблеми со секој ден живот. Причината за Tinnitus во голема мера ќе се утврди способноста на лицето да се справат со симптоми. Ова ќе влијае и тежината на симптомите Тинитус и должината на времето лицето се доживее со симптоми. Некои од главните ефекти на состојба се испитуваат тука.

  Работа – тешка тинитус може да предизвика големи проблеми со концентрацијата на работа, како што се во можност да се слушне на состаноци и да ги следат разговори

  Безбедност – проблеми можат да настанат во работна средина околу слух предупредувачки сигнали или погрешни машини. Таа, исто така може да биде проблем во секојдневниот живеат како премин патишта.

  Училиште -Тинитус не е ограничена на возрасни – деца, исто така, можат да го доживеат симптоми кои може да се направи тоа тешко од нив да се слушне она што се вели во училницата и може да доведе до недостаток на концетрација кои за возврат потенцијално може да доведе до disruptiveness.

  Социјален живот – по разговорот на забава или за една ноќ, или дури и да имаат оброк или одат во кино може да биде потешко за луѓето.

  Спиј – Тинитус може да има штетен ефект на спиење како шум интензивира во тивка што го прави тешко да се заспие. Недостаток на спиење тогаш предизвикува проблеми со концентрација и раздразливост.

  Врски – Тинитус може да доведе до проблеми со комуникација со партнерот и перципираниот недостаток на емпатија од страна на лицето кое симптомите. На пациентот може да стане вознемирен поради недостигот на разбирање на другите може да се појави кон состојба и може да почнат да се чувствуваат изолирани.

  Анксиозност и депресија – потешки симптомите на тинитус се, толку е поголема веројатноста да се да се чувствувате нервозни и депресивни, да станат нервозни и имаат проблеми со концентрацијата и спиењето. Стресот и анксиозноста влоши симптомите и затоа може да стане заробена во еден циклус за правење на симптоми полошо.

  Ова се некои аспекти од животот што Тинитус може да влијае. Симптомите може да биде толку тешка за некои луѓе, како да бидат исцрпувачки, па дури и да предизвика лицето да се чувствува самоубиствени. Тоа е се смета дека причината познатиот сликар Винсент Ван Гог ја отсече сопствената уво беше, бидејќи тој е управувано од страна на луди Тинитус.

  Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

  Препознавајќи Знаците и симптомите на тинитус

  January 9, 2015 од страна на  
  Поднесе под Тинитус, Тинитус Објаснување

  Па што значи тоа ако вие или некој што го знаете има Тинитус? Луѓето кои страдаат од Тинитус слушнете внатрешниот звук во една или двете од нивните уши или во нивната глава. Звукот не е последица на нешто во надворешниот свет.

  Општи типови на тинитус се високи стан звуци, или ниска фреквенција звуци. Звуците дека луѓето кои имаат тинитус искуство се опишани како:

  • Тонови
  • Подсвиркване
  • Зуењето
  • Магла
  • Whoosing / брзаат
  • Кликнувањето
  • Громогласен
  • Пеејќи / мрморење
  • Татнеж
  • Зуеја

  Некои луѓе дури и да има аудитивни халуцинации од слушање музика игра. Оваа тенденција да биде почеста кај луѓето кои имале тинитус за долго време и се губење на слухот, или луѓе кои имаат зголемена чувствителност на звук познат како hyeracusis.

  Има 3 различни видови на Tinnitus:

  1. Субјективен тинитус – ова е најчестиот вид каде звуци може само да се слушне од страна на лице кое има Тинитус
  2. Цел Tinnitus – ова е физичкиот проблем на уво како што се стеснување на крвните садови. Овој тип на тинитус е многу поретки и може да се слушне од страна на лекар со стетоскоп
  3. Ударен Тинитус – ова е дефинирано од страна на ритамот на бучава која удира во времето на лицата срцето. Тоа е обично поврзани на некој начин да се промени во протокот на крв во ушите.

  Степенот до кој Тинитус влијае на лице варира во голема мера. За некои луѓе тоа е благо иритирачки бучавата во позадината, кои обично може да се игнорира. На другиот крај на спектарот, на бучава може да биде неподнослива и го прават тоа многу тешко за лицето да се размислува за нешто друго,.

  На симптомите на тинитус варираат не само меѓу луѓето, но исто така може да се разликуваат за едно лице во различни времиња. На пример, симптомите на тинитус се обично повеќе се забележува во текот на ноќта времето кога бучавата во позадината е пониска, а лицето се обидува да се опуштите и да заспие. Тинитус, исто така, може да се разликуваат во однос на видот на бучава лицата слуша, обемот и теренот. Ова може да биде засегната од тоа дали ќе се стои, седење или лежење.

  Тинитус тенденција да се направи повеќе луѓе се чувствителни на звуци. Луѓето со хиперакузија често се најде на телевизија се чини дека е премногу гласна иако за сите други се чини нормално.

  Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

  Како Тинитус Чудо може да ми помогне?

  January 4, 2015 од страна на  
  Поднесе под Тинитус, Тинитус правни лекови

  Тинитус Чудо е создадена од Томас Колман, исхраната и здравјето специјалист и страдалец на тинитус. Тој разви испробаните и проверени пристап кон управувањето со тинитус.

  Томас Колман самиот страдал од Тинитус за повеќе од една деценија и работел неуморно да се најдат начини да се ублажат симптомите без лекови или операција. Тинитус Чудо е производ на ова дело и е наменета за отстранување на симптомите на тинитус трајно.

  Пред да се одлучите на производот, Колман истражувал стотици статии и книги за Tinnitus, како и интервјуирање на луѓето кои страдаат од тинитус, лекари, билкар и хомеопатите да се изгради до огромно богатство на искуства и знаења на оваа тема.

  Тој, исто така, испробаните и проверени бројните терапии, лекови и лекови, многу од кои се предвидени мали или привремено ослободување, но кога станува уморен или напнати симптомите се врати полошо од било кога. Четиринаесет години на страдање и илјадници часови на истражување и експериментирање подоцна, предводени Колман да се најде на комбинација на третмани кои работеа за да се излечи тинитус трајно неговиот, решение што тој го нарекува Тинитус Чудо.

  Тинитус Чудо е холистички пристап дизајниран да работи со вашето тело. Тинитус е комбинација од емоционална, физички и фактори на животната средина, и затоа треба сеопфатен пристап кон решавањето на сите овие. Како и сите оние кои се погодени од Тинитус е различно погодени, и секој одговара на третмани во различни начини, Тинитус Чудо не се обидува да обезбеди решение кое им одговара на сите пристап. Наместо тоа, таа препорачува спектар на техники и стратегии за да се обиде и совети на различни начини да се открие ако тие работат за вас.

  Значи она што е Tinnitus Чудо? Тинитус Чудо е 250 страница е-книга обезбедување на сеопфатен пристап кон олеснување на симптомите на тинитус. Е-книга нуди вредни ресурси кои се среќаваат библиотека на информации, како што се:

  • Разбирање на она што предизвикува Тинитус
  • Начини на дијагностицирање на тинитус
  • Листа на најдобро и најлошо храна да се јаде за тинитус страдаат
  • Препорачан хомеопатски лекови
  • Листата на лекови за да се избегне
  • Витамини и додатоци за да се обиде
  • Карактеристиките на личноста заеднички низ страдаат
  • Линкови за спиење, анксиозност и стрес
  • Стратегии за да ги учат на вашето тело да се справат

  Даден чекор по чекор совети за тоа како да се продолжи и да се адаптираат за да одговараат на вашите потреби. Донесување на овој холистички пристап ќе ви помогне да најдат начини за да ви овозможи да управуваат со вашата состојба ефикасно без несакани ефекти.

  Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Коментари