Топ Тинитус поддршка и помош групи во САД

April 21, 2015 од страна на  
Поднесе под Избрана, Тинитус, Тинитус правни лекови

Тинитус е чувство на слухот зуи, или камбани, или дури и пискава чврчорење звучи каде што не постојат. Постојат неколку причини зад причина за тоа- тоа може да се должи на прекумерни количини на ушната маст што може да доведе до инфекција на увото предизвикува состојба, или дури и како последица на силен тресок или експлозија. Постојат околу 50 милиони возрасни и деца во САД сами кои се соочуваат со овој проблем. Оваа состојба може да се влоши со текот на времето, ако не се лекува. Групи за поддршка може да се докаже да биде особено корисен во помагајќи еден договор со тинитус.

Социјални групи за поддршка
Социјалните медиуми се смета за еден од најпознатите корисни платформи за сите видови на причини, вклучувајќи и групи за поддршка. Оние кои страдаат од Тинитус се секогаш во потрага по некој кој може да им помогнат во секој случај, и она што може да биде поудобно отколку да се најде еден на платформи како што се Фејсбук? Фејсбук е платформа која се користи од страна на милиони во целиот свет и продолжува да се прошири во однос на корисници секој ден. На таква платформа, можете да најдете групи за поддршка, како што се Тинитус група за поддршка. Оваа група за поддршка е создадена од страна Вита науки, компанија со седиште во Њујорк, кој им помага да се ублажи симптомите на тинитус преку природни формули и производи.

Вие исто така може да се најдат многу групи кои поединци споделување на она што се случува преку, како и решенијата што се обиде да го третира состојба на фејсбук група TinnitusSufferers. Ако сте во потрага за другите групи за поддршка кои се во близина на свој локално соседство, можете лесно да ги најдете со помош на АТА (Американската асоцијација Tinnitus) помогне. Може да се најдат на листата на најдобрите групи за поддршка во вашата близина на веб-сајтот, АТА групи за поддршка.

Американската асоцијација Tinnitus
Американската асоцијација Tinnitus првпат беше формирана во 1971 Џек А. Вернон, човек кој страдал од самиот Тинитус и успеа успешно да се третираат. Почнал да се третираат д-р Чарлс кои се борат со истото прашање. Двете здружија силите, почнувајќи АТА, со цел наоѓање на коренот на Тинитус откривање на трајно решение за тоа.

АТА е еден од најголемите здруженија кои спроведе истражување за Тинитус засегнати поединци, заедно со наоѓање на решение за да им помогне да живеат нормален живот со совршена расправа способности. АТА спроведува бројни прибирање финансиски средства и свест програми за борба против состојбата. Во 2012, деловник, по име “Како да управуваат со Твојата Тинитус: Чекор-по-Чекор Деловник” делеа како дел од “Прогресивна Тинитус програма за управување со” со цел да им помогне на оние кои страдаат од Тинитус. Работната книга им кажува како да се идентификуваат нивното ниво на тинитус и како да се користи самиот звук да им помогне да се освежат од болка. Исто така, имаше многу радио програми и емитувањата од АТА на национално ниво. Можете да ги контактирате директно во врска со вашите грижи во АТА.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Што е Tinnitus и каква помош е на располагање?

February 24, 2015 од страна на  
Поднесе под Избрана, Тинитус, Тинитус правни лекови

Tinnitus comes from the Latin word for ‘ringing’. Тоа е аудитивен состојба со која пациентот слуша звуци, како што ѕвони, зуењето, свирење, па дури и музика, која не произлегува од надворешен извор. На бучава може да бидат постојани или повремени, Таа, исто така може да се промени во висината и обемот. Види Препознавајќи Знаците и симптомите на тинитус

Лесна Тинитус влијае на околу 1 in 10 луѓе во Велика Британија во одреден момент во својот воивот (NHS избори) но за некои луѓе, приближно 1 in 200, на Тинитус е толку тешка што има огромно влијание врз секојдневно функционирање (Британската асоцијација Tinnitus). Тоа може да влијае на работата, општествениот живот, па дури и односите со другите луѓе. Види Живеејќи со последиците од Тинитус.

Tinnitus не е болест сама по себе, туку тоа е симптом предизвикани како последица на уво штета, како што преку изложување на гласна бучава, или уво инфекција на пример. Постојат бројни причини гафови за почетокот на Tinnitus. Важно е да се испитаат можните причини, како иако не се лекува, симптомите може да се ублажи со отстранување на причината за Tinnitus. Види Разбирање на причините за Tinnitus.

Тинитус е прилично заеднички проблем влијаат на децата, возрасни и особено постарите луѓе. Повеќето луѓе имаат краток период на ѕвонење или некој друг звук во ушите во одреден момент во својот живот, но генерално тоа е привремена појава. Всушност во еден експеримент спроведено во почетокот на 1950 година на тинитус најде некои интересни резултати. Експериментот се вклучени 80 луѓето со нормален слух. Откако беше ставена во звучно изолирана соба за пет минути, поголемиот дел од испитаниците се изјасниле слух тинитус тип звуци, иако никој претходно се жалеа на никакви симптоми (Глувоста истражување).

За да се утврди дали вие или некој близок да ти страда од Тинитус, важно е да те видат лекар да добие соодветна дијагноза. Види Дијагностицирање на причините за Tinnitus.

Постојат голем број на различни техники за да им помогне на луѓето со тинитус се справат со симптомите. Донесување на одлука за кој третман да се донесе е индивидуален избор, како различни решенија работат подобро на различни луѓе. Се препорачува ако страдаат од Тинитус, што ќе истражуваат спектар на опции за да се види кој најдобро одговара на вас ќе го направат вашиот симптоми повеќе податлив. Види Различни третмани за Tinnitus.

Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

Терапии за да помогнат со тинитус

February 13, 2015 од страна на  
Поднесе под Избрана, Тинитус, Тинитус Објаснување

Голем број на различни видови на терапии се достапни за справување со симптомите на тинитус. Избор на вистинскиот за вас е важно. Еве некои клучни примери на типови на терапии се достапни:

  • Тинитус ре-обука терапија – Тинитус-преквалификација терапија е терапевтски пристап кој ефикасно retrains начинот на кој вашиот мозок реагира на тинитус. Оваа работи со пренасочување на вниманието на мозоци од тинитус сигнал, на пациентот станува навикнуваат на звуците на Тинитус и постепено започнува во можност да се вклучите нив и надвор. Тинитус ре-обука комбинира периоди на слушање на ниско ниво на специјално создадени звуци со советување. Советувањето има за цел да ја зголеми својата свест и разбирање на тинитус и да ви помогне да се справи со негативни чувства кои се поврзани со неа. Со текот на времето, преку habituation и советување, својата свест на различни звуци се намалува, а вие само ќе забележите кога ќе посебно ќе се фокусира на тоа вашиот тинитус. Тинитус преквалификација може да потрае неколку месеци или дури години.
  • Когнитивна бихевиористичка терапија (КБТ) – КБТ е комбинација на двете когнитивната терапија (со кои суштински се испитува несакани мисли, ставови, и верувања) и бихејвиорална терапија која се фокусира врз вашето однесување како одговор на оние мисли. КБТ се базира на идејата дека вашите мисли влијаат на начинот на кој се однесуваме и затоа работи со наставата справување техники за справување со сите негативни чувства. Преку релаксација и когнитивни реструктуирање на мисли, КБТ може да го промени начинот на кој мислат и чувствуваат за вашиот тинитус која може да се претвори помош за ублажување на симптомите.
  • Комплементарна терапија – Комплементарни терапии кои се промовира релаксација и чувство на благосостојба може да биде корисно во ослободување на непријатност и стрес, кој може да предизвика тинитус. Терапии вклучуваат јога, медитација, Рефлексологијата, акупунктура и масажа. Прашајте го вашиот лекар за совет во врска со овие терапии. Тој или таа може да биде во можност да препорача квалификувано лице.
  • Хипнозата – Хипнозата хипнотерапија и се смета од многу да биде многу ефективен третман за ублажување на симптомите на тинитус – особено ако стрес е влошување на симптомите. Ова работи се обидуваат да се отстрани емоционална реакција на Тинитус звуци и направи лицето да се чувствува опуштено наместо со што се намалува стрес ефект што го има пропратен ефект на намалување на симптомите на тинитус. Ова може да се практикува и дома со користење снимениот материјал.
  • Техники за релаксација – дишењето и мускулна релаксација техники, како што се оние што се предава на Тинитус Клиниката се резултат да биде многу корисна за тинитус страдаат.
  • Советување – Живеејќи со тинитус може да биде фрустрирачки и вознемирувачки за некои луѓе. Дел од проблемот е перципираниот недостаток на контрола на лице се чувствува, тие имаат повеќе симптоми. Имајќи поголемо разбирање за тинитус и да биде во можност да зборуваат за тоа им помага на луѓето да управуваат со нивните симптоми. Места како Тинитус Клиниката обезбедуваат информации и совети за причините и третмани за Tinnitus. Тие, исто така, вклучуваат советување на однесувањето стратегии за управување и справување со вашите емоции, како и практични совети за исхрана и вежбање.
  • Спиј советување / Спиј терапија – Како тинитус станува позначајно во мирна атмосфера, тоа може да влијае на вашата спиење. Ова може да биде преку било што спречува да заспијам на прво место, или постојано ви буди. Ако сте загрижени за вашата тинитус, ова може да се направи симптоми полошо како модел на негативни мисли и подигнување на нивото на стрес може да се направи тинитус чини позначајно и нападни. Спиј терапија вклучува одраз на вашите верувања за спиење и оценување на овие негативни автоматски мисли за спиење и тинитус. Процесот на советување има за цел да се променат ставовите на тинитус, и на крајот се подобри вашиот квалитетот на сонот.
  • Ви благодариме за читање на овој член, овој веб-сајт поддржува производ наречен Тинитус Чудо која има Друга голема информации за помош за тинитус и да дознаете повеќе кликнете тука: Тинитус Чудо

    Коментари