Çfarë është tringëllimë në veshët dhe Çfarë Ndihmë është në dispozicion?

Tinnitus comes from the Latin word for ‘ringing’. Kjo është një kusht auditory ku sëmurë dëgjon zhurmë të tilla si kumbues, gumëzhimë, fishkëllimë apo edhe muzikë që nuk vjen nga një burim i jashtëm. Zhurma mund të jetë konstante ose me ndërprerje, ajo gjithashtu mund të ndryshojë në katran dhe vëllim. Shih Duke njohur shenjat dhe simptomat e tringëllimë në veshët

Mild Tinitusit ndikon për 1 in 10 njerëz në Britani të Madhe në një pikë në jetën e tyre (Choices NHS) por për disa njerënë përafërsisht 1 in 200, Tinitusit është aq e rëndë se ajo ka një ndikim të madh në çdo funksionimin ditor (British Association tringëllimë në veshët). Kjo mund të ndikojë në punën e, sociale dhe madje edhe marrëdhëniet me njerëzit e tjerë. Shih Të jetosh me efektet e tringëllimë në veshët.

Tinitusit nuk është një sëmundje në vetvete, por më tepër ajo është një simptomë e shkaktuar si pasojë e dëmtimit të veshit të tilla si përmes ekspozimit ndaj zhurmës me zë të lartë, ose një infeksion veshi për shembull. Ka shumë arsye të cituara për fillimin e tringëllimë në veshët. Është e rëndësishme për të shqyrtuar shkaqet e mundshme, si edhe pse vetë nuk shërueshëm, simptomat mund të lehtësohet duke hequr shkaku themelor i tringëllimë në veshët. Shih Kuptimi Shkaqet e tringëllimë në veshët.

Tinitusit është një problem mjaft i zakonshëm që ndikojnë fëmijët, të rriturit dhe njerëz veçanërisht të moshuar. Shumica e njerëzve përjetojnë një periudhë të shkurtër të kumbues ose ndonjë tingull tjetër në veshët e tyre në një pikë në jetën e tyre, por në përgjithësi kjo është një dukuri e përkohshme. Në fakt në një eksperiment të kryer në fillim të viteve 1950 për tringëllimë në veshët gjetur disa rezultate interesante. Eksperimenti i përfshirë 80 njerëzit me dëgjim normal. Pasi u vendosur në një dhomë soundproofed për pesë minuta, shumica e të intervistuarve raportuan dëgjuar tingujt tipit tringëllimë në veshët, më parë edhe pse asnjëri kishte ankuar asnjë simptomë (Research shurdhim).

Për të përcaktuar nëse ju apo dikush pranë jush vuan nga tringëllimë në veshët, është e rëndësishme për të parë ju GP për të marrë një diagnozë të duhur. Shih Diagnostifikimi Shkaqet e tringëllimë në veshët.

Ka një numër të teknikave të ndryshme për të ndihmuar njerëzit me tringëllimë në veshët përballen me simptomat. Marrja e vendimeve të cilat trajtim për të miratuar është një preferencë individ si zgjidhje të ndryshme të punojnë më mirë për njerëz të ndryshëm. Është e rekomanduar në qoftë se ju vuani nga tringëllimë në veshët, që ju të shqyrtuar një sërë mundësish për të parë se cila ju përshtatet më mirë për të bërë simptomet tuaja më të menaxhueshme. Shih Trajtimit të ndryshme për tringëllimë në veshët.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Comments