Diagnostifikimi Shkaqet e tringëllimë në veshët

January 26, 2015 nga  
Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

Si është diagnostikuar tringëllimë në veshët? Nëse dyshoni ju mund të keni tringëllimë në veshët është e rëndësishme për të marrë një diagnozë të duhur. Në një pikë në jetën e tyre shumica e njerëzve përjetojnë disa simptome të shkurtra të tringëllimë në veshët. Megjithatë, ajo është e rekomanduar që ju të rezervoni dhe emërimi me mjekun tuaj nëse:

 • Simptomet e tringëllimë në veshët fundit më shumë se një jave
 • Tinitusit është duke ndikuar negativisht në jetën tuaj
 • Shëndoshë po bëhet louder

Mjeku juaj do të pyes për simptomat tuaja dhe historinë mjekësore dhe do të duan të shqyrtojë të ju. Ju mund t'i referohet një specialist të tillë si një konsulent ENT ose audiologist në të cilin rast ju jeni të ngjarë të ketë një numër të testeve për të konfirmuar nëse ju keni tringëllimë në veshët. Këto mund të përfshijnë:

 1. Dëgjimi teste – ka një numër të llojeve të ndryshme në dispozicion dhe ato ndryshojnë për të rriturit dhe fëmijët. Njerëzit zakonisht kanë një seri e testeve të dëgjimit
 2. Ear x-rrezet për të përcaktuar e ka ndonjë dëm për kockat e veshit
 3. Analizat e gjakut për të kontrolluar për infeksionet dhe çrregullime të gjakut
 4. Skanimet e trurit për të zbuluar ndonjë tumoreve potenciale apo dëme nervore në veshët

Ka një numër mënyrash për të përcaktuar nëse një person ka tringëllimë në veshët. Njerëzit zakonisht i nënshtrohen një sërë testesh të dëgjimit:

Disa nga llojet e pyetjeve të përfshira në testet e dëgjimit të përfshijnë:

 • Cili veshit është e përfshirë – e drejtë, majtas ose të dyja?
 • A është zhurma është konstante ose me ndërprerje?
 • A është më i theksuar në kohë të caktuara të ditës?
 • Përshkrimi i shëndoshë
 • A simptomat duken të përkeqësuar nga ndonjë gjë?
 • A ndikon tringëllimë aftësinë tuaj për të fjetur? Punë? Përqendrohem?
 • Sa i bezdisshëm është ajo?

Është vlerësuar se rreth 90 për qind e njerëzve me tringëllimë në veshët kanë një shkallë të humbjen e dëgjimit. Prandaj, Testet e dëgjimit janë thelbësore para një diagnozë të duhur të tringëllimë në veshët mund të përcaktohet. Është shumë e rëndësishme për të marrë një diagnozë të tringëllimë në veshët para se të hyn në ndonjë nga trajtimet.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Tringëllimë në veshët dhe punët e veshit

Për të kuptuar më shumë në lidhje me atë që ndodh me të veshit kur simptomat e tringëllimë në veshët janë të pranishëm, ajo është e dobishme për të kuptuar se si vesh vetë është i strukturuar dhe si funksionon.

Të veshit punon me tingujt që udhëtojnë nga veshit të jashtëm që kalon përmes veshit të mesëm dhe në të veshit të brendshëm. Veshi i brendshëm përmban kërmill dhe nervore auditory. Koklear është një tub spirale që ngjan shell e një kërmilli dhe përmban një numër të madh të qelizave të flokëve të ndjeshme që transmetojnë tinguj në tru përmes nervore auditory.

Nëse koklear bëhet dëmtuar në ndonjë mënyrë, përmes plagosje për shembull, ajo mund të bëjë më këtë punë në mënyrë efektive. Pjesët e kërmill që janë ende duke punuar do të vazhdojë për të dërguar mesazhe në tru, dhe truri do të përpiqet për të kompensuar për pjesët meta të humbur nga mbi luajtur pjesët e punës. Kjo ka efektin e krijimit zërin e brendshëm të njohur si tringëllimë në veshët.

Një nga faktorët kryesorë që lidhen me zhvillimin simptomat tringëllimë në veshët është ekspozimi ndaj zhurmës me zë të lartë, veçanërisht gjatë periudhave të gjata kohore. Rregullisht do të klubeve të natës, që punojnë në mjedise të zhurmshme dhe madje edhe anëtarët e forcave të armatosura përjetuar zjarr me zë të lartë me armë kanë qenë të gjitha të lidhura me shkaktuar tringëllimë në veshët. Veshit mund të dëgjoni një gamë të madhe të zhurmave nga 30 decibel (një zhurmë të ulët sfond ose pëshpëritje), të mbi 100 decibel në një klub të zhurmshme ose bar. Ekspozimi ndaj zhurmës me zë të lartë mund të shkaktojë simptomat e tringëllimë në veshët për të ardhur më shumë papritmas në disa raste.

Përdorimi modern ditën e pajisje të tilla si iPods ku telefoni veshi është vend i duhur brenda veshit është gjithashtu çon në rritjen e numrit të njerëzve që përjetojnë humbjen e dëgjimit në një moshë më të re e cila është gjithashtu një faktor në duke shkaktuar tringëllimë në veshët. Zhurmë konstante me zë të lartë mendohet të shkaktojë dëme në qelizat e flokëve në vesh mund të çojë në ndryshime të vogla në sinjale elektrike që kalojnë deri nerva auditory në tru.

Hulumtimi më i fundit sugjeron se tringëllimë në veshët është një çështje me tru në kërkim për të shëndosha të jashtëm që nuk mund të dëgjohet qartë, si rezultat i humbjes së dëgjimit të lidhura me moshën apo ekspozimit të lartë të zhurmës. Në vend të kësaj truri përpiqet të kompensojë duke plotësuar hapësirën e zbrazët me zhurmë. Në të vërtetë hulumtim në Amerikë mbi kafshët kanë treguar se duke ndërprerë nervore auditory nuk DOS ndaluar simptomat e tringëllimë në veshët.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Kuptimi Shkaqet e tringëllimë në veshët

January 18, 2015 nga  
Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

Ka shkaqe të shumta të tringëllimë në veshët, Vetvete tinitus nuk është një sëmundje, por më tepër një tregues se ka një problem me sistemin auditory. Është e rëndësishme për të kuptuar se çfarë mund të ketë shkaktuar tringëllimë në veshët që të jetë në gjendje për të trajtuar simptomat në mënyrën më të mirë të mundshme. Në shumë raste, trajtuar shkaku themelor i tringëllimë në veshët do të ketë efektin e heqjes simptomat.

Pra, çfarë do të shkaktojë tringëllimë në veshët? Listuara më poshtë janë faktorët kryesorë për fillimin e tringëllimë në veshët:

 • Ekspozimi ndaj zhurmës me zë të lartë – për shembull duke punuar në një mjedis të lartë të zhurmës ose rregullisht duke dëgjuar muzikë me zë të lartë është gjetur të jetë një shkak kryesor i tringëllimë në veshët
 • Rrjedhjen e gjakut – Ndërtuar e depozitave yndyrore brenda një arterie mund të shkaktojë muret arterie për të ngushtuar që e bën të vështirë për të rrjedhë gjak dhe si pasojë bëhet noisier.
 • Zhvillimi i një infeksion veshin
 • Dëmtimi i veshit të tillë si shpuar veshit daulle mund të ju bëjë më të vetëdijshëm për tingujt e brendshme
 • Dëmi Acoustic nervore shpesh si rezultat i një infeksioni shishkë
 • Ndërtuar nga dylli veshit ndikuar që bllokon kanalin e veshit mund të çojë në një formë të përkohshme të tringëllimë në veshët
 • Alergjia
 • Përjetuar një kokë ose qafë lëndim
 • Efekti anësor i ilaçeve të tilla si antibiotikët, diuretics, kundër depresionit dhe droga për të trajtuar kancerin
 • Gëlltitja e shumë aspirina
 • Dëgjimi Humbje – Tinitusit është shpesh rezultat i humbjes së dëgjimit, veçanërisht të lidhura me moshën humbja e dëgjimit si sistemin auditory është menduar për të filluar përkeqësuar në rreth moshës 60
 • Semundja Meniere – semundja e veshit brendshëm shkaktuar nga balancimi i brendshëm presioni lëngu veshit
 • Semundja Paget – Cikli normal i rinovimit kockave dhe riparim është ndërprerë
 • Dhimbje koke migrenë
 • Tumours
 • Nevromë akustike – një rritje jo kanceroze që ndikon nervore të dëgjimit në veshin e mesëm
 • Otosclerosis – kjo është një rritje anormale kockë në veshin e mesëm
 • Sinusit – ndërlidhja e veshit, hundë dhe fyt të thotë se sinusit mund të çojë në simptomat e tringëllimë në veshët për shkak të ndërtuar e presionit
 • Përbashkët mund të ftohtë shkakton simptoma të përkohshme e tringëllimë në veshët

Një numër i kushteve themelore mjekësore gjithashtu mund të shkaktojë tringëllimë në veshët të tilla si;

 • Epilepsi
 • Presionin e lartë të gjakut (hipertensionit) dhe ngushtimi i arterieve (atherosclerosis)
 • Diabetes dhe tiroide probleme
 • Anaemia – kjo është shkaktuar nga një numër të reduktuar të qelizave të gjakut në trup. Gjaku hollë mund të rrjedhin rreth trupit me një ritëm më të shpejtë se normale që mund të prodhojnë një tingull
 • Probleme vaskulare (çrregullime të qarkullimit të gjakut)
 • Sëmundje zemre

Ka gjithashtu një numër i faktorëve të rrezikut që mund të nxisë fillimin e tringëllimë në veshët apo përkeqësojnë një gjendje ekzistuese, si:

 • Konsum i lartë i kafeinë
 • Pirja e duhanit e tepruar
 • Drogës dhe alkoolit keqpërdorimi
 • Lodhje
 • Depresion
 • Stresi dhe ankthi
 • Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Të jetosh me efektet e tringëllimë në veshët

  Edhe pse Tinitusit nuk është një gjendje kërcënuese për jetën, efektet në një cilësi të personave të jetës mund të shkojnë nga butë irrituese për të shkaktuar probleme të mëdha me çdo ditë jetesës. Shkaku i tringëllimë në veshët do të masë të madhe të përcaktojë aftësinë e personit për të menaxhuar simptomat. Kjo do të ndikojë edhe ashpërsia e simptomave tringëllimë dhe gjatësinë e kohës personi të përjetojnë simptoma. Disa nga efektet kryesore të gjendjes janë ekzaminuar këtu.

  Punë – tringëllimë në veshët e rëndë mund të shkaktojë probleme të mëdha me përqendrim në punë të tilla si të qenit në gjendje për të dëgjuar në mbledhjet dhe të ndjekin biseda

  Siguri – Problemet mund të lindin në një mjedis pune rreth dëgjuar sinjale paralajmëruese ose makina të meta. Ajo gjithashtu mund të jetë një çështje në të përditshme të jetojnë të tilla si kalimi i rrugëve.

  Shkollë -Tinitusit nuk është i kufizuar për të rriturit – Fëmijët mund të përjetojnë simptoma që mund të bëjë të vështirë prej tyre për të dëgjuar atë që është thënë në klasë dhe mund të çojë në mungesën e përqendrimit të cilat nga ana potencialisht mund të çojë në disruptiveness.

  Jeta Sociale – pas një bisede në një parti apo në një natë jashtë, ose edhe të paturit e një vakt ose duke shkuar në kinema mund të jetë më e vështirë për njerëzit.

  Gjumë – Tringëllimë në veshët mund të ketë një të ndikojë dëmshëm në gjumë si zhurma intensifikon në qetësi duke e bërë të vështirë për të bjerë në gjumë. Mungesa e gjumit pastaj shkakton probleme me koncentrim dhe nervozizëm.

  Relationships – Tringëllimë në veshët mund të çojë në çështjet me komunikimin me partnerin dhe mungesa e perceptuar e ndjeshmëri nga personi përjeton simptomet. I sëmurë mund të bëhet i mërzitur në mungesë të të kuptuarit të tjerët mund të tregojnë drejt gjendjen dhe mund të fillojnë të ndjehen të izoluar.

  Ankthi dhe depresioni – më i rëndë simptomat e tringëllimë në veshët janë, më shumë të ngjarë që ju të ndiheni të shqetësuar dhe në depresion, që të bëhet nervoz dhe keni probleme me koncentrim dhe gjumi. Stresi dhe ankthi përkeqësojnë simptomat dhe për këtë arsye ju mund të bëhen të bllokuar në një cikël të bërë simptomat më keq.

  Këto janë disa aspekte të jetës që Tinitusit mund të ndikojnë. Simptomat mund të jetë shumë e rëndë për disa njerëz si për të bërë efekte të mëdha negative dhe madje të shkaktojë personi të ndjehen vetëvrasjeje. Ajo është e ka qenë sugjeruar se arsyeja e famshme piktori Vincent Van Gogh preu veshin e tij ishte sepse ai ishte i shtyrë i çmendur nga tringëllimë në veshët.

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Duke njohur shenjat dhe simptomat e tringëllimë në veshët

  January 9, 2015 nga  
  Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

  Pra, çfarë do të thotë në qoftë se ju ose dikush që njihni ka tringëllimë në veshët? Njerëzit që vuajnë nga tringëllimë në veshët të dëgjojë një tingull të brendshme në një ose të dy e veshët e tyre ose në kokën e tyre. Shëndoshë nuk i atribuohet ndonjë gjë në botën e jashtme.

  Llojet e zakonshme të tringëllimë në veshët janë zhurmat e larta fushuan, apo tinguj të frekuencave të ulëta. Tingujt që njerëzit të cilët kanë përvojë tringëllimë janë përshkruar si:

  • Kumbues
  • Fërshëllimë
  • Gumëzhimë
  • Fishkëllimë
  • Whoosing / nxiton
  • Tingëllimë
  • Zhurmshëm
  • Zukatje / gumëzhimë
  • Rumbling
  • Droning

  Disa njerëz madje kanë hallucinations auditory e dëgjimit të luajtur muzikë. Kjo ka tendencë të jetë më shumë i zakonshëm në njerëz të cilët kanë pasur tringëllimë në veshët për një kohë të gjatë dhe kanë humbjen e dëgjimit, ose njerëz të cilët e kanë rritur ndjeshmërinë shëndoshë njohur si hyeracusis.

  Ka 3 lloje të ndryshme të tringëllimë në veshët:

  1. Subjektiv tringëllimë në veshët – ky është lloji më i zakonshëm ku tingujt mund të dëgjohet vetëm nga personi i cili ka tringëllimë në veshët
  2. Objektivi Tinitusit – ky është një problem fizik i veshit të tilla si ngushtim të enëve të gjakut. Ky lloj i tringëllimë në veshët është shumë më pak e zakonshme dhe mund të dëgjohet nga një mjek me një stetoskop
  3. Pulsatile tringëllimë në veshët – kjo është e përcaktuar me ritmin e zhurmës që rreh në kohë në zemër persona. Ajo është e lidhur zakonisht në një farë mënyre të ndryshimeve të fluksit të gjakut në veshët.

  Shkalla në të cilën Tinitusit prek një person ndryshon në masë të madhe. Për disa njerëz kjo është një zhurmë sfond butë irrituese që zakonisht mund të shpërfillet. Në anën tjetër të spektrit, zhurma mund të jetë i padurueshëm dhe e bëjnë shumë të vështirë për personin që të mendoj për ndonjë gjë tjetër.

  Simptomet e tringëllimë në veshët ndryshojnë jo vetëm në mes njerëzve, por gjithashtu mund ndryshojnë për një person në kohë të ndryshme. Për shembull, simptomat e tringëllimë në veshët janë zakonisht më të dukshme në një kohë të natës kur zhurma sfond është më e ulët dhe personi është duke u përpjekur për t'u çlodhur dhe të bien në gjumë. Tinitusit gjithashtu mund të ndryshojnë në aspektin e llojit të zhurmës personat e dëgjon, vëllimi dhe katran. Kjo mund të ndikohet nga nëse jeni në këmbë, ulur ose shtrirë poshtë.

  Tinitusit ka tendencë për të bërë njerëzit më të ndjeshëm ndaj tingujve. Njerëzit me hyperacusis shpesh gjejnë televiziv duket të jetë tepër të larta edhe pse për të gjithë të tjerët duket normale.

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Si mund tringëllimë në veshët Miracle Help Me?

  Tringëllimë në veshët Miracle është krijuar nga Thomas Coleman, një specialist ushqyese dhe shëndetësore dhe i sëmurë i tringëllimë në veshët. Ai zhvilluar një provuar dhe testuar qasjen në menaxhimin e tringëllimë në veshët.

  Vetë Thomas Coleman vuajtur nga tringëllimë në veshët për mbi një dekadë dhe ka punuar pa pushim për të gjetur mënyra për lehtësimin e simptomave pa medikamente ose kirurgji. Tinitusit mrekulli është produkt i kësaj pune dhe është projektuar për të hequr simptomat e tringëllimë në veshët përgjithmonë.

  Para se të hyn në produkt, Coleman hulumtuar qindra artikuj dhe libra për tringëllimë në veshët, si dhe intervistimit njerëz që vuanin nga tringëllimë në veshët, mjekët, Herbalist dhe homeopaths për të ndërtuar një pasuri të madhe të njohurive dhe përvojës në këtë temë.

  Ai gjithashtu provuar dhe testuar terapi të shumta, Mjetet juridike dhe ilaçe, shumë prej të cilave parashikohet lehtësim të vogël apo të përkohshëm, por kur ai u bë i lodhur ose theksoi simptomat u kthyen më keq se kurrë. Katërmbëdhjetë vjet të vuajtjeve dhe mijëra orë të hulumtimit dhe eksperimentimit më vonë, udhëhequr Coleman për të gjetur kombinimin e trajtimeve që ka punuar për të kuruar tringëllimë në veshët e tij të përhershme, një zgjidhje që ai e quajti Tinitusit mrekulli.

  Tinitusit mrekulli është një qasje holistike projektuar për të punuar me trupin tuaj. Tinitus është një kombinim i emocional, Faktorët fizike dhe mjedisore, dhe për këtë arsye ka nevojë për një qasje holistike për të adresuar të gjitha këto. Si çdo njeri që është i prekur nga tringëllimë në veshët është prekur në mënyrë të ndryshme, dhe të gjithë i përgjigjet trajtimeve në mënyra të ndryshme, Tringëllimë në veshët Miracle nuk përpiqet për të siguruar një zgjidhje përshtatet të gjitha qasje. Në vend të kësaj ajo rekomandon një gamë të teknikave dhe strategjive për të përpiqen dhe këshillon në mënyra të ndryshme për të zbuluar nëse këto janë duke punuar për ju.

  Pra, çfarë është tringëllimë në veshët Miracle? Tringëllimë në veshët Miracle është një 250 faqe e-libër siguruar një qasje holistike për lehtësimin e simptomave të tringëllimë në veshët. E-libër ofron një burim të vlefshëm që sjell së bashku një bibliotekë të informacionit të tilla si:

  • Të kuptuarit se çfarë e shkakton tringëllimë në veshët
  • Mënyrat e diagnostikimin tringëllimë në veshët
  • Një listë prej ushqimeve më të mira dhe më të këqija për të ngrënë për sufferers tringëllimë
  • Mjetet juridike homeopatik sugjeruara
  • Një listë e Ilaçet për të shmangur
  • Vitamina dhe shtojcave të përpiqen
  • Tiparet e personalitetit të zakonshme në të gjithë sufferers
  • Links të fle, ankthi dhe stresi
  • Strategjitë për të mësuar trupin tuaj për të përballuar

  Libri ofron hap pas hapi këshilla se si të vazhdohet dhe të përshtatur që i përshtaten nevojave tuaja. Miratuar këtë qasje holistike do t'ju ndihmojë të gjeni mënyra për të mundësuar që ju të menaxhuar gjendjen tuaj në mënyrë efektive pa efekte anësore.

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Comments