Terapitë për Ndihmë me tringëllimë në veshët

Një numër i llojeve të ndryshme të terapive janë në dispozicion për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave të tringëllimë në veshët. Zgjedhja një të drejtë për ju është e rëndësishme. Këtu janë disa shembuj të rëndësishëm të llojeve të terapive dispozicion:

  • Tringëllimë në veshët terapi ri-trajnimit – Terapi tringëllimë-rikualifikim është një qasje terapeutik që efektivisht retrains rrugën truri juaj i përgjigjet tringëllimë në veshët. Kjo punon me ta vemendjen trurin nga sinjal tringëllimë, sëmurë u bërë habituated me tingujt e tringëllimë në veshët dhe gradualisht fillon në gjendje për të akorduar ato. Tringëllimë në veshët e ri-trajnimit kombinon periudhat e dëgjimit të niveleve të ulëta të tingujve të krijuara posaçërisht me seancat e këshillimit. Këshillimi ka për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin tuaj dhe të kuptuarit e tringëllimë në veshët dhe të ju ndihmojë të merren me ndjenjat negative që janë të lidhur me të. Me kalimin e kohës, përmes habituation dhe këshillim, vetëdija e juaj e tingujve të ndryshëm është reduktuar dhe ju vetëm do të vini re tringëllimë në veshët tuaj, kur ju në mënyrë specifike të përqëndrohet në atë. Tringëllimë në veshët rikualifikim mund të marrë disa muaj ose edhe vite.
  • Terapi njohëse të sjelljes (CBT) – CBT është një kombinim i të dy terapi njohëse (e cila në thelb shqyrton mendimet e padëshiruar, qëndrimet, dhe besimet) dhe terapi të sjelljes që fokusohet në sjelljen tuaj në përgjigje të këtyre mendimeve. CBT është e bazuar në idenë se mendimet tuaja ndikojnë në mënyrën se si ju sillen dhe ajo prandaj punon duke i mësuar ju teknika për t'u marrë me ndonjë ndjenjat negative përballimin. Nëpërmjet relaksim dhe ristrukturimin konjitiv e mendimeve, CBT mund të ndryshojë mënyrën që ju mendoni dhe të ndjeheni për tringëllimë në veshët tuaj që të mund në ana ndihmojë për të lehtësuar simptomat.
  • Terapi plotësuese – Terapitë plotësuese që nxisin relaksim dhe një ndjenjë të mirëqenies mund të jenë të dobishme në lehtësimin e siklet dhe stresin që mund të shkaktojë tringëllimë në veshët. Terapitë përfshijnë yoga, përsiatje, reflexology, akupunkturë dhe masazh. Pyesni mjekun tuaj për këshilla në lidhje me këto terapi. Ai ose ajo mund të jetë në gjendje të rekomandojë një mjek i kualifikuar.
  • Hipnozë – Hipnozë dhe Hypnotherapy është konsideruar nga shumë njerëz të jetë një trajtim shumë efektive për zbutjen e simptomave të tringëllimë në veshët – veçanërisht nëse stresi është rënduar simptomat. Kjo punon të kërkojnë për të hequr reagimin emocional ndaj tringëllimë në veshët tingëllon dhe të bëjnë person të ndjehen të relaksuar në vend që zvogëlon efektin e stresit që ka trokas-on-efektin e reduktimit simptomat e tringëllimë në veshët e. Kjo mund të praktikohet në shtëpi duke përdorur para-regjistruar materiale.
  • Teknikat e relaksimit – frymëmarrjes dhe relaksimit të muskujve teknika të tilla si ato mësohen Klinika Tinitusit janë gjetur të jenë shumë të dobishme për sufferers tringëllimë.
  • Këshillimi – Të jetosh me tringëllimë në veshët mund të jetë frustruese dhe shqetësuese për disa njerëz. Pjesë e çështjes është mungesa e perceptuar e kontrollit person ndjen ata kanë gjatë simptomat. Duke pasur një kuptim më të madh tringëllimë në veshët dhe duke qenë në gjendje për të folur për këtë i ndihmon njerëzit të arrijnë të simptomet e tyre. Vende të tilla si Klinikën tringëllimë në veshët japin informacion dhe këshilla mbi shkaqet dhe trajtimet për tringëllimë në veshët. Ato gjithashtu përfshijnë këshillim në strategjitë e menaxhimit të sjelljes dhe që kanë të bëjnë me emocionet tuaja si dhe këshilla praktike për dietë dhe stërvitje.
  • Këshillimi Sleep / Sleep Therapy – Si tringëllimë bëhet më i dukshëm në një mjedis të qetë, ajo mund të ndikojë në modelet tuaja të gjumit. Kjo mund të jetë përmes ose ju pengon nga bie në gjumë në vendin e parë, ose në mënyrë të përsëritur zgjohen ju lart. Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me tringëllimë në veshët tuaj, kjo mund të bëjë simptomat më keq si modelin e mendimeve negative dhe nivele të larta të stresit mund të bëjnë tringëllimë në veshët të duket më i dukshëm dhe i bezdisshëm. Terapi Sleep përfshin reflektuar mbi besimet tuaja në lidhje me gjumin dhe vlerësimin ato mendime negative automatike rreth gjumit dhe tringëllimë në veshët. Procesi Këshillimi synon të ndryshojë qëndrimet për tringëllimë në veshët, dhe në fund të fundit të përmirësuar kualitetin e gjumit.
  • Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

    Comments