Mbështetje Top tringëllimë në veshët dhe Ndihmë Grupet në Shtetet e Bashkuara

Tinitusit është ndjesi e dëgjimit një lëvizje, ose këmbanat, apo edhe fërshëllen dhe chirping tingëllon ku ekziston asnjë. Ka disa arsye pas kauzës së saj- ajo mund të jetë për shkak të sasive të tepërta të dyllë beshi të cilat mund të çojnë në një infeksion veshi duke shkaktuar gjendjen, apo edhe pasojat e një zhurmë me zë të lartë apo shpërthimi. Nuk janë në lidhje 50 milion të rritur dhe fëmijë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës vetëm të cilët përballen me këtë problem. Gjendje mund të përkeqësohet me kalimin e kohës nëse nuk trajtohet. Grupe mbeshtetese mund të provojë të jetë veçanërisht e dobishme për të ndihmuar një marrëveshje me tringëllimë në veshët.

Mbështetje Social Grupet
Media Sociale është konsideruar një nga platformat më të dobishme për të gjitha llojet e arsyeve, duke përfshirë edhe grupet mbështetëse. Ata që vuajnë nga tringëllimë në veshët janë gjithmonë në vëzhgim për dikë që mund të ndihmojë ata në anyway, dhe çfarë mund të jetë më i përshtatshëm se për të gjetur një në platforma si Facebook? Facebook është një platformë e cila është përdorur nga miliona në mbarë botën dhe vazhdon të zgjerohet në drejtim të përdoruesit çdo ditë. Në një platformë të tillë, ju mund të gjeni mbështetjen e grupeve të tilla si Tringëllimë në veshët Group Mbështetje. Ky grup mbështetje është krijuar nga Shkencave Vita, një kompani me bazë në New York e cila ndihmon të lehtësuar simptomat e tringëllimë në veshët përmes formulave natyrore dhe produktet e.

Ju gjithashtu mund të gjeni shumë grupe ku individët ndajnë atë që ata janë duke kaluar, si dhe zgjidhjet që ata u përpoqën për të trajtuar gjendjen në grupin e facebook TinnitusSufferers. Nëse jeni duke kërkuar për grupe të tjera mbështetëse të cilat janë afër lagjen tuaj lokal, ju mund të gjeni lehtësisht ato me ndihmën e ATA-së (Shoqata Amerikane e tringëllimë në veshët) ndihmë. Ju mund të gjeni një listë të grupeve më të mira mbështetëse në afërsi tuaj në faqen e internetit, ATA Grupet Mbështetje.

Shoqata Amerikane e tringëllimë në veshët
Shoqata Amerikane Tinitusit u formua për herë të parë në 1971 nga Jack A. Vernon, një njeri që vuante nga vetë tringëllimë në veshët dhe menaxhuar për të trajtuar me sukses atë. Ai pastaj filloi të trajtuar Dr Charles i cili ishte duke luftuar me të njëjtën çështje. Dy forcat e bashkuara, duke filluar ATA me qëllim të gjetjes rrënjë të shkaktojë tringëllimë në veshët zbuluar një zgjidhje të përhershme për atë.

ATA është një nga shoqatat më të mëdha të cilat sjellja hulumtim për tringëllimë në veshët individët e prekur së bashku me gjetjen e zgjidhjes për të ndihmuar ata të jetojnë një jetë normale me aftësi të dëgjimit të përsosur. ATA zhvillon mbledhjen e fondeve dhe të ndërgjegjësimit të shumta programe për të luftuar gjendjen. Në 2012, një manual me emrin e “Si të Manage tringëllimë në veshët tuaj: Një hap-pas-hapi Libër pune” u shpërndanë si një pjesë e “Progressive Program Menaxhimi tringëllimë në veshët” në mënyrë që të ndihmojë ata që vuajnë nga tringëllimë në veshët. Manual tregon atyre se si për të identifikuar nivelin e tyre të tringëllimë në veshët dhe si të përdorin tingëllojë vetë për të ndihmuar ata të kërkojë lehtësim nga dhimbjet. Ka pasur edhe shumë programe në radio dhe transmetimet nga ATA në nivel kombëtar. Ju mund të kontaktoni ata direkt në lidhje me shqetësimet tuaja në ATA.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Çfarë është tringëllimë në veshët dhe Çfarë Ndihmë është në dispozicion?

Tinnitus comes from the Latin word for ‘ringing’. Kjo është një kusht auditory ku sëmurë dëgjon zhurmë të tilla si kumbues, gumëzhimë, fishkëllimë apo edhe muzikë që nuk vjen nga një burim i jashtëm. Zhurma mund të jetë konstante ose me ndërprerje, ajo gjithashtu mund të ndryshojë në katran dhe vëllim. Shih Duke njohur shenjat dhe simptomat e tringëllimë në veshët

Mild Tinitusit ndikon për 1 in 10 njerëz në Britani të Madhe në një pikë në jetën e tyre (Choices NHS) por për disa njerënë përafërsisht 1 in 200, Tinitusit është aq e rëndë se ajo ka një ndikim të madh në çdo funksionimin ditor (British Association tringëllimë në veshët). Kjo mund të ndikojë në punën e, sociale dhe madje edhe marrëdhëniet me njerëzit e tjerë. Shih Të jetosh me efektet e tringëllimë në veshët.

Tinitusit nuk është një sëmundje në vetvete, por më tepër ajo është një simptomë e shkaktuar si pasojë e dëmtimit të veshit të tilla si përmes ekspozimit ndaj zhurmës me zë të lartë, ose një infeksion veshi për shembull. Ka shumë arsye të cituara për fillimin e tringëllimë në veshët. Është e rëndësishme për të shqyrtuar shkaqet e mundshme, si edhe pse vetë nuk shërueshëm, simptomat mund të lehtësohet duke hequr shkaku themelor i tringëllimë në veshët. Shih Kuptimi Shkaqet e tringëllimë në veshët.

Tinitusit është një problem mjaft i zakonshëm që ndikojnë fëmijët, të rriturit dhe njerëz veçanërisht të moshuar. Shumica e njerëzve përjetojnë një periudhë të shkurtër të kumbues ose ndonjë tingull tjetër në veshët e tyre në një pikë në jetën e tyre, por në përgjithësi kjo është një dukuri e përkohshme. Në fakt në një eksperiment të kryer në fillim të viteve 1950 për tringëllimë në veshët gjetur disa rezultate interesante. Eksperimenti i përfshirë 80 njerëzit me dëgjim normal. Pasi u vendosur në një dhomë soundproofed për pesë minuta, shumica e të intervistuarve raportuan dëgjuar tingujt tipit tringëllimë në veshët, më parë edhe pse asnjëri kishte ankuar asnjë simptomë (Research shurdhim).

Për të përcaktuar nëse ju apo dikush pranë jush vuan nga tringëllimë në veshët, është e rëndësishme për të parë ju GP për të marrë një diagnozë të duhur. Shih Diagnostifikimi Shkaqet e tringëllimë në veshët.

Ka një numër të teknikave të ndryshme për të ndihmuar njerëzit me tringëllimë në veshët përballen me simptomat. Marrja e vendimeve të cilat trajtim për të miratuar është një preferencë individ si zgjidhje të ndryshme të punojnë më mirë për njerëz të ndryshëm. Është e rekomanduar në qoftë se ju vuani nga tringëllimë në veshët, që ju të shqyrtuar një sërë mundësish për të parë se cila ju përshtatet më mirë për të bërë simptomet tuaja më të menaxhueshme. Shih Trajtimit të ndryshme për tringëllimë në veshët.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Terapitë për Ndihmë me tringëllimë në veshët

Një numër i llojeve të ndryshme të terapive janë në dispozicion për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave të tringëllimë në veshët. Zgjedhja një të drejtë për ju është e rëndësishme. Këtu janë disa shembuj të rëndësishëm të llojeve të terapive dispozicion:

  • Tringëllimë në veshët terapi ri-trajnimit – Terapi tringëllimë-rikualifikim është një qasje terapeutik që efektivisht retrains rrugën truri juaj i përgjigjet tringëllimë në veshët. Kjo punon me ta vemendjen trurin nga sinjal tringëllimë, sëmurë u bërë habituated me tingujt e tringëllimë në veshët dhe gradualisht fillon në gjendje për të akorduar ato. Tringëllimë në veshët e ri-trajnimit kombinon periudhat e dëgjimit të niveleve të ulëta të tingujve të krijuara posaçërisht me seancat e këshillimit. Këshillimi ka për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin tuaj dhe të kuptuarit e tringëllimë në veshët dhe të ju ndihmojë të merren me ndjenjat negative që janë të lidhur me të. Me kalimin e kohës, përmes habituation dhe këshillim, vetëdija e juaj e tingujve të ndryshëm është reduktuar dhe ju vetëm do të vini re tringëllimë në veshët tuaj, kur ju në mënyrë specifike të përqëndrohet në atë. Tringëllimë në veshët rikualifikim mund të marrë disa muaj ose edhe vite.
  • Terapi njohëse të sjelljes (CBT) – CBT është një kombinim i të dy terapi njohëse (e cila në thelb shqyrton mendimet e padëshiruar, qëndrimet, dhe besimet) dhe terapi të sjelljes që fokusohet në sjelljen tuaj në përgjigje të këtyre mendimeve. CBT është e bazuar në idenë se mendimet tuaja ndikojnë në mënyrën se si ju sillen dhe ajo prandaj punon duke i mësuar ju teknika për t'u marrë me ndonjë ndjenjat negative përballimin. Nëpërmjet relaksim dhe ristrukturimin konjitiv e mendimeve, CBT mund të ndryshojë mënyrën që ju mendoni dhe të ndjeheni për tringëllimë në veshët tuaj që të mund në ana ndihmojë për të lehtësuar simptomat.
  • Terapi plotësuese – Terapitë plotësuese që nxisin relaksim dhe një ndjenjë të mirëqenies mund të jenë të dobishme në lehtësimin e siklet dhe stresin që mund të shkaktojë tringëllimë në veshët. Terapitë përfshijnë yoga, përsiatje, reflexology, akupunkturë dhe masazh. Pyesni mjekun tuaj për këshilla në lidhje me këto terapi. Ai ose ajo mund të jetë në gjendje të rekomandojë një mjek i kualifikuar.
  • Hipnozë – Hipnozë dhe Hypnotherapy është konsideruar nga shumë njerëz të jetë një trajtim shumë efektive për zbutjen e simptomave të tringëllimë në veshët – veçanërisht nëse stresi është rënduar simptomat. Kjo punon të kërkojnë për të hequr reagimin emocional ndaj tringëllimë në veshët tingëllon dhe të bëjnë person të ndjehen të relaksuar në vend që zvogëlon efektin e stresit që ka trokas-on-efektin e reduktimit simptomat e tringëllimë në veshët e. Kjo mund të praktikohet në shtëpi duke përdorur para-regjistruar materiale.
  • Teknikat e relaksimit – frymëmarrjes dhe relaksimit të muskujve teknika të tilla si ato mësohen Klinika Tinitusit janë gjetur të jenë shumë të dobishme për sufferers tringëllimë.
  • Këshillimi – Të jetosh me tringëllimë në veshët mund të jetë frustruese dhe shqetësuese për disa njerëz. Pjesë e çështjes është mungesa e perceptuar e kontrollit person ndjen ata kanë gjatë simptomat. Duke pasur një kuptim më të madh tringëllimë në veshët dhe duke qenë në gjendje për të folur për këtë i ndihmon njerëzit të arrijnë të simptomet e tyre. Vende të tilla si Klinikën tringëllimë në veshët japin informacion dhe këshilla mbi shkaqet dhe trajtimet për tringëllimë në veshët. Ato gjithashtu përfshijnë këshillim në strategjitë e menaxhimit të sjelljes dhe që kanë të bëjnë me emocionet tuaja si dhe këshilla praktike për dietë dhe stërvitje.
  • Këshillimi Sleep / Sleep Therapy – Si tringëllimë bëhet më i dukshëm në një mjedis të qetë, ajo mund të ndikojë në modelet tuaja të gjumit. Kjo mund të jetë përmes ose ju pengon nga bie në gjumë në vendin e parë, ose në mënyrë të përsëritur zgjohen ju lart. Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me tringëllimë në veshët tuaj, kjo mund të bëjë simptomat më keq si modelin e mendimeve negative dhe nivele të larta të stresit mund të bëjnë tringëllimë në veshët të duket më i dukshëm dhe i bezdisshëm. Terapi Sleep përfshin reflektuar mbi besimet tuaja në lidhje me gjumin dhe vlerësimin ato mendime negative automatike rreth gjumit dhe tringëllimë në veshët. Procesi Këshillimi synon të ndryshojë qëndrimet për tringëllimë në veshët, dhe në fund të fundit të përmirësuar kualitetin e gjumit.
  • Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

    Comments