Terapitë për Ndihmë me tringëllimë në veshët

Një numër i llojeve të ndryshme të terapive janë në dispozicion për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave të tringëllimë në veshët. Zgjedhja një të drejtë për ju është e rëndësishme. Këtu janë disa shembuj të rëndësishëm të llojeve të terapive dispozicion:

 • Tringëllimë në veshët terapi ri-trajnimit – Terapi tringëllimë-rikualifikim është një qasje terapeutik që efektivisht retrains rrugën truri juaj i përgjigjet tringëllimë në veshët. Kjo punon me ta vemendjen trurin nga sinjal tringëllimë, sëmurë u bërë habituated me tingujt e tringëllimë në veshët dhe gradualisht fillon në gjendje për të akorduar ato. Tringëllimë në veshët e ri-trajnimit kombinon periudhat e dëgjimit të niveleve të ulëta të tingujve të krijuara posaçërisht me seancat e këshillimit. Këshillimi ka për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin tuaj dhe të kuptuarit e tringëllimë në veshët dhe të ju ndihmojë të merren me ndjenjat negative që janë të lidhur me të. Me kalimin e kohës, përmes habituation dhe këshillim, vetëdija e juaj e tingujve të ndryshëm është reduktuar dhe ju vetëm do të vini re tringëllimë në veshët tuaj, kur ju në mënyrë specifike të përqëndrohet në atë. Tringëllimë në veshët rikualifikim mund të marrë disa muaj ose edhe vite.
 • Terapi njohëse të sjelljes (CBT) – CBT është një kombinim i të dy terapi njohëse (e cila në thelb shqyrton mendimet e padëshiruar, qëndrimet, dhe besimet) dhe terapi të sjelljes që fokusohet në sjelljen tuaj në përgjigje të këtyre mendimeve. CBT është e bazuar në idenë se mendimet tuaja ndikojnë në mënyrën se si ju sillen dhe ajo prandaj punon duke i mësuar ju teknika për t'u marrë me ndonjë ndjenjat negative përballimin. Nëpërmjet relaksim dhe ristrukturimin konjitiv e mendimeve, CBT mund të ndryshojë mënyrën që ju mendoni dhe të ndjeheni për tringëllimë në veshët tuaj që të mund në ana ndihmojë për të lehtësuar simptomat.
 • Terapi plotësuese – Terapitë plotësuese që nxisin relaksim dhe një ndjenjë të mirëqenies mund të jenë të dobishme në lehtësimin e siklet dhe stresin që mund të shkaktojë tringëllimë në veshët. Terapitë përfshijnë yoga, përsiatje, reflexology, akupunkturë dhe masazh. Pyesni mjekun tuaj për këshilla në lidhje me këto terapi. Ai ose ajo mund të jetë në gjendje të rekomandojë një mjek i kualifikuar.
 • Hipnozë – Hipnozë dhe Hypnotherapy është konsideruar nga shumë njerëz të jetë një trajtim shumë efektive për zbutjen e simptomave të tringëllimë në veshët – veçanërisht nëse stresi është rënduar simptomat. Kjo punon të kërkojnë për të hequr reagimin emocional ndaj tringëllimë në veshët tingëllon dhe të bëjnë person të ndjehen të relaksuar në vend që zvogëlon efektin e stresit që ka trokas-on-efektin e reduktimit simptomat e tringëllimë në veshët e. Kjo mund të praktikohet në shtëpi duke përdorur para-regjistruar materiale.
 • Teknikat e relaksimit – frymëmarrjes dhe relaksimit të muskujve teknika të tilla si ato mësohen Klinika Tinitusit janë gjetur të jenë shumë të dobishme për sufferers tringëllimë.
 • Këshillimi – Të jetosh me tringëllimë në veshët mund të jetë frustruese dhe shqetësuese për disa njerëz. Pjesë e çështjes është mungesa e perceptuar e kontrollit person ndjen ata kanë gjatë simptomat. Duke pasur një kuptim më të madh tringëllimë në veshët dhe duke qenë në gjendje për të folur për këtë i ndihmon njerëzit të arrijnë të simptomet e tyre. Vende të tilla si Klinikën tringëllimë në veshët japin informacion dhe këshilla mbi shkaqet dhe trajtimet për tringëllimë në veshët. Ato gjithashtu përfshijnë këshillim në strategjitë e menaxhimit të sjelljes dhe që kanë të bëjnë me emocionet tuaja si dhe këshilla praktike për dietë dhe stërvitje.
 • Këshillimi Sleep / Sleep Therapy – Si tringëllimë bëhet më i dukshëm në një mjedis të qetë, ajo mund të ndikojë në modelet tuaja të gjumit. Kjo mund të jetë përmes ose ju pengon nga bie në gjumë në vendin e parë, ose në mënyrë të përsëritur zgjohen ju lart. Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me tringëllimë në veshët tuaj, kjo mund të bëjë simptomat më keq si modelin e mendimeve negative dhe nivele të larta të stresit mund të bëjnë tringëllimë në veshët të duket më i dukshëm dhe i bezdisshëm. Terapi Sleep përfshin reflektuar mbi besimet tuaja në lidhje me gjumin dhe vlerësimin ato mendime negative automatike rreth gjumit dhe tringëllimë në veshët. Procesi Këshillimi synon të ndryshojë qëndrimet për tringëllimë në veshët, dhe në fund të fundit të përmirësuar kualitetin e gjumit.
 • Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Mjekësia alternative për tringëllimë në veshët

  February 11, 2015 nga  
  Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

  Një numër i ilaçe natyrore bimore dhe alternative janë duke menduar për të punuar mirë për lehtësimin e simptomave të tringëllimë në veshët. Njerëzit reagojnë ndryshe ndaj këtyre trajtimeve, por disa njerëz kanë gjetur ata jashtëzakonisht të dobishme. Bisedoni me mjekun tuaj para se të hyn në këtë si një kurs të veprimit.

  Një gamë të gjerë të mjeteve juridike bimor duke përdorur ekstrakte të bimëve të fuqishëm dhe përbërësit homeopatik janë zhvilluar, një mostër e vogël e tyre janë përshkruar më poshtë:

  Mjetet juridike popullore bimor dhe homeopatik dhe trajtimet alternative përfshijnë:

  • Ginko Bilboa – Ilaç bimor xhinko Biloba ka qenë i lidhur fort me lehtësimin simptomat e tringëllimë në veshët, edhe pse disa studime shkencore sugjerojnë se ajo nuk mund të punojnë ndonjë më të mirë se një placebo. Xhinko Biloba është menduar për të përmirësuar qarkullimin në trupin e sipërme, veçanërisht kokë dhe qafë dhe kështu është përshkruar shpesh për problemet e qarkullimit të gjakut. Ajo punon duke rritur rrjedhjen e gjakut të oksigjenuar në organe të ndryshme duke përfshirë të trurit. Ku tringëllimë në veshët është shkaktuar nga probleme me rrjedhjen e dobët të gjakut në veshët, ky ilaç mund të jetë shumë e dobishme në sigurimin e ndihmave përmes përmirësimit të qarkullimit të gjakut.
  • Seasame – Një barishte menduar që do të përdoret për të lehtësuar simptomat tringëllimë në veshët si dhe vizionin e paqartë.
  • Oksid Acid – Kjo është një bimë controversially është menduar që të dy të shkaktojë dhe të lehtësojë simptomat e tringëllimë në veshët. Kur prekje bimë është menduar për të manifestuar simptomat e tringëllimë në veshët. Megjithatë, kur të përziera në një ilaç homeopatik besohet për të reduktuar intensitetin e disa nga lëshojnë zë të lartë që lidhen me tringëllimë në veshët.
  • Mëtrik Vogël – përdorur për të reduktuar tringëllimë në veshët dhe sëmundje Meniere
  • Plotësuese ushqimore dhe vitamina – Gjithashtu obligim për rritjen e qarkullimit të gjakut dhe lehtësimin e simptomave të tringëllimë në veshët.
  • Aromatherapy – vajra të tilla si limon dhe trëndafil janë gjetur të jenë të dobishme në rritjen e qarkullimit të gjakut
  • Ushqim dhe pije – ushqime që përmbajnë zink në të tilla si spinaq, hudhër, molle musht uthull janë të listuara si burimet kryesore të ushqimit dhe pije të cilat ndihmojnë për të lehtësuar simptomat e tringëllimë në veshët

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Diagnostifikimi Shkaqet e tringëllimë në veshët

  January 26, 2015 nga  
  Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

  Si është diagnostikuar tringëllimë në veshët? Nëse dyshoni ju mund të keni tringëllimë në veshët është e rëndësishme për të marrë një diagnozë të duhur. Në një pikë në jetën e tyre shumica e njerëzve përjetojnë disa simptome të shkurtra të tringëllimë në veshët. Megjithatë, ajo është e rekomanduar që ju të rezervoni dhe emërimi me mjekun tuaj nëse:

  • Simptomet e tringëllimë në veshët fundit më shumë se një jave
  • Tinitusit është duke ndikuar negativisht në jetën tuaj
  • Shëndoshë po bëhet louder

  Mjeku juaj do të pyes për simptomat tuaja dhe historinë mjekësore dhe do të duan të shqyrtojë të ju. Ju mund t'i referohet një specialist të tillë si një konsulent ENT ose audiologist në të cilin rast ju jeni të ngjarë të ketë një numër të testeve për të konfirmuar nëse ju keni tringëllimë në veshët. Këto mund të përfshijnë:

  1. Dëgjimi teste – ka një numër të llojeve të ndryshme në dispozicion dhe ato ndryshojnë për të rriturit dhe fëmijët. Njerëzit zakonisht kanë një seri e testeve të dëgjimit
  2. Ear x-rrezet për të përcaktuar e ka ndonjë dëm për kockat e veshit
  3. Analizat e gjakut për të kontrolluar për infeksionet dhe çrregullime të gjakut
  4. Skanimet e trurit për të zbuluar ndonjë tumoreve potenciale apo dëme nervore në veshët

  Ka një numër mënyrash për të përcaktuar nëse një person ka tringëllimë në veshët. Njerëzit zakonisht i nënshtrohen një sërë testesh të dëgjimit:

  Disa nga llojet e pyetjeve të përfshira në testet e dëgjimit të përfshijnë:

  • Cili veshit është e përfshirë – e drejtë, majtas ose të dyja?
  • A është zhurma është konstante ose me ndërprerje?
  • A është më i theksuar në kohë të caktuara të ditës?
  • Përshkrimi i shëndoshë
  • A simptomat duken të përkeqësuar nga ndonjë gjë?
  • A ndikon tringëllimë aftësinë tuaj për të fjetur? Punë? Përqendrohem?
  • Sa i bezdisshëm është ajo?

  Është vlerësuar se rreth 90 për qind e njerëzve me tringëllimë në veshët kanë një shkallë të humbjen e dëgjimit. Prandaj, Testet e dëgjimit janë thelbësore para një diagnozë të duhur të tringëllimë në veshët mund të përcaktohet. Është shumë e rëndësishme për të marrë një diagnozë të tringëllimë në veshët para se të hyn në ndonjë nga trajtimet.

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Kuptimi Shkaqet e tringëllimë në veshët

  January 18, 2015 nga  
  Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

  Ka shkaqe të shumta të tringëllimë në veshët, Vetvete tinitus nuk është një sëmundje, por më tepër një tregues se ka një problem me sistemin auditory. Është e rëndësishme për të kuptuar se çfarë mund të ketë shkaktuar tringëllimë në veshët që të jetë në gjendje për të trajtuar simptomat në mënyrën më të mirë të mundshme. Në shumë raste, trajtuar shkaku themelor i tringëllimë në veshët do të ketë efektin e heqjes simptomat.

  Pra, çfarë do të shkaktojë tringëllimë në veshët? Listuara më poshtë janë faktorët kryesorë për fillimin e tringëllimë në veshët:

  • Ekspozimi ndaj zhurmës me zë të lartë – për shembull duke punuar në një mjedis të lartë të zhurmës ose rregullisht duke dëgjuar muzikë me zë të lartë është gjetur të jetë një shkak kryesor i tringëllimë në veshët
  • Rrjedhjen e gjakut – Ndërtuar e depozitave yndyrore brenda një arterie mund të shkaktojë muret arterie për të ngushtuar që e bën të vështirë për të rrjedhë gjak dhe si pasojë bëhet noisier.
  • Zhvillimi i një infeksion veshin
  • Dëmtimi i veshit të tillë si shpuar veshit daulle mund të ju bëjë më të vetëdijshëm për tingujt e brendshme
  • Dëmi Acoustic nervore shpesh si rezultat i një infeksioni shishkë
  • Ndërtuar nga dylli veshit ndikuar që bllokon kanalin e veshit mund të çojë në një formë të përkohshme të tringëllimë në veshët
  • Alergjia
  • Përjetuar një kokë ose qafë lëndim
  • Efekti anësor i ilaçeve të tilla si antibiotikët, diuretics, kundër depresionit dhe droga për të trajtuar kancerin
  • Gëlltitja e shumë aspirina
  • Dëgjimi Humbje – Tinitusit është shpesh rezultat i humbjes së dëgjimit, veçanërisht të lidhura me moshën humbja e dëgjimit si sistemin auditory është menduar për të filluar përkeqësuar në rreth moshës 60
  • Semundja Meniere – semundja e veshit brendshëm shkaktuar nga balancimi i brendshëm presioni lëngu veshit
  • Semundja Paget – Cikli normal i rinovimit kockave dhe riparim është ndërprerë
  • Dhimbje koke migrenë
  • Tumours
  • Nevromë akustike – një rritje jo kanceroze që ndikon nervore të dëgjimit në veshin e mesëm
  • Otosclerosis – kjo është një rritje anormale kockë në veshin e mesëm
  • Sinusit – ndërlidhja e veshit, hundë dhe fyt të thotë se sinusit mund të çojë në simptomat e tringëllimë në veshët për shkak të ndërtuar e presionit
  • Përbashkët mund të ftohtë shkakton simptoma të përkohshme e tringëllimë në veshët

  Një numër i kushteve themelore mjekësore gjithashtu mund të shkaktojë tringëllimë në veshët të tilla si;

  • Epilepsi
  • Presionin e lartë të gjakut (hipertensionit) dhe ngushtimi i arterieve (atherosclerosis)
  • Diabetes dhe tiroide probleme
  • Anaemia – kjo është shkaktuar nga një numër të reduktuar të qelizave të gjakut në trup. Gjaku hollë mund të rrjedhin rreth trupit me një ritëm më të shpejtë se normale që mund të prodhojnë një tingull
  • Probleme vaskulare (çrregullime të qarkullimit të gjakut)
  • Sëmundje zemre

  Ka gjithashtu një numër i faktorëve të rrezikut që mund të nxisë fillimin e tringëllimë në veshët apo përkeqësojnë një gjendje ekzistuese, si:

  • Konsum i lartë i kafeinë
  • Pirja e duhanit e tepruar
  • Drogës dhe alkoolit keqpërdorimi
  • Lodhje
  • Depresion
  • Stresi dhe ankthi
  • Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

   Duke njohur shenjat dhe simptomat e tringëllimë në veshët

   January 9, 2015 nga  
   Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

   Pra, çfarë do të thotë në qoftë se ju ose dikush që njihni ka tringëllimë në veshët? Njerëzit që vuajnë nga tringëllimë në veshët të dëgjojë një tingull të brendshme në një ose të dy e veshët e tyre ose në kokën e tyre. Shëndoshë nuk i atribuohet ndonjë gjë në botën e jashtme.

   Llojet e zakonshme të tringëllimë në veshët janë zhurmat e larta fushuan, apo tinguj të frekuencave të ulëta. Tingujt që njerëzit të cilët kanë përvojë tringëllimë janë përshkruar si:

   • Kumbues
   • Fërshëllimë
   • Gumëzhimë
   • Fishkëllimë
   • Whoosing / nxiton
   • Tingëllimë
   • Zhurmshëm
   • Zukatje / gumëzhimë
   • Rumbling
   • Droning

   Disa njerëz madje kanë hallucinations auditory e dëgjimit të luajtur muzikë. Kjo ka tendencë të jetë më shumë i zakonshëm në njerëz të cilët kanë pasur tringëllimë në veshët për një kohë të gjatë dhe kanë humbjen e dëgjimit, ose njerëz të cilët e kanë rritur ndjeshmërinë shëndoshë njohur si hyeracusis.

   Ka 3 lloje të ndryshme të tringëllimë në veshët:

   1. Subjektiv tringëllimë në veshët – ky është lloji më i zakonshëm ku tingujt mund të dëgjohet vetëm nga personi i cili ka tringëllimë në veshët
   2. Objektivi Tinitusit – ky është një problem fizik i veshit të tilla si ngushtim të enëve të gjakut. Ky lloj i tringëllimë në veshët është shumë më pak e zakonshme dhe mund të dëgjohet nga një mjek me një stetoskop
   3. Pulsatile tringëllimë në veshët – kjo është e përcaktuar me ritmin e zhurmës që rreh në kohë në zemër persona. Ajo është e lidhur zakonisht në një farë mënyre të ndryshimeve të fluksit të gjakut në veshët.

   Shkalla në të cilën Tinitusit prek një person ndryshon në masë të madhe. Për disa njerëz kjo është një zhurmë sfond butë irrituese që zakonisht mund të shpërfillet. Në anën tjetër të spektrit, zhurma mund të jetë i padurueshëm dhe e bëjnë shumë të vështirë për personin që të mendoj për ndonjë gjë tjetër.

   Simptomet e tringëllimë në veshët ndryshojnë jo vetëm në mes njerëzve, por gjithashtu mund ndryshojnë për një person në kohë të ndryshme. Për shembull, simptomat e tringëllimë në veshët janë zakonisht më të dukshme në një kohë të natës kur zhurma sfond është më e ulët dhe personi është duke u përpjekur për t'u çlodhur dhe të bien në gjumë. Tinitusit gjithashtu mund të ndryshojnë në aspektin e llojit të zhurmës personat e dëgjon, vëllimi dhe katran. Kjo mund të ndikohet nga nëse jeni në këmbë, ulur ose shtrirë poshtë.

   Tinitusit ka tendencë për të bërë njerëzit më të ndjeshëm ndaj tingujve. Njerëzit me hyperacusis shpesh gjejnë televiziv duket të jetë tepër të larta edhe pse për të gjithë të tjerët duket normale.

   Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Comments