Mbështetje Top tringëllimë në veshët dhe Ndihmë Grupet në Shtetet e Bashkuara

Tinitusit është ndjesi e dëgjimit një lëvizje, ose këmbanat, apo edhe fërshëllen dhe chirping tingëllon ku ekziston asnjë. Ka disa arsye pas kauzës së saj- ajo mund të jetë për shkak të sasive të tepërta të dyllë beshi të cilat mund të çojnë në një infeksion veshi duke shkaktuar gjendjen, apo edhe pasojat e një zhurmë me zë të lartë apo shpërthimi. Nuk janë në lidhje 50 milion të rritur dhe fëmijë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës vetëm të cilët përballen me këtë problem. Gjendje mund të përkeqësohet me kalimin e kohës nëse nuk trajtohet. Grupe mbeshtetese mund të provojë të jetë veçanërisht e dobishme për të ndihmuar një marrëveshje me tringëllimë në veshët.

Mbështetje Social Grupet
Media Sociale është konsideruar një nga platformat më të dobishme për të gjitha llojet e arsyeve, duke përfshirë edhe grupet mbështetëse. Ata që vuajnë nga tringëllimë në veshët janë gjithmonë në vëzhgim për dikë që mund të ndihmojë ata në anyway, dhe çfarë mund të jetë më i përshtatshëm se për të gjetur një në platforma si Facebook? Facebook është një platformë e cila është përdorur nga miliona në mbarë botën dhe vazhdon të zgjerohet në drejtim të përdoruesit çdo ditë. Në një platformë të tillë, ju mund të gjeni mbështetjen e grupeve të tilla si Tringëllimë në veshët Group Mbështetje. Ky grup mbështetje është krijuar nga Shkencave Vita, një kompani me bazë në New York e cila ndihmon të lehtësuar simptomat e tringëllimë në veshët përmes formulave natyrore dhe produktet e.

Ju gjithashtu mund të gjeni shumë grupe ku individët ndajnë atë që ata janë duke kaluar, si dhe zgjidhjet që ata u përpoqën për të trajtuar gjendjen në grupin e facebook TinnitusSufferers. Nëse jeni duke kërkuar për grupe të tjera mbështetëse të cilat janë afër lagjen tuaj lokal, ju mund të gjeni lehtësisht ato me ndihmën e ATA-së (Shoqata Amerikane e tringëllimë në veshët) ndihmë. Ju mund të gjeni një listë të grupeve më të mira mbështetëse në afërsi tuaj në faqen e internetit, ATA Grupet Mbështetje.

Shoqata Amerikane e tringëllimë në veshët
Shoqata Amerikane Tinitusit u formua për herë të parë në 1971 nga Jack A. Vernon, një njeri që vuante nga vetë tringëllimë në veshët dhe menaxhuar për të trajtuar me sukses atë. Ai pastaj filloi të trajtuar Dr Charles i cili ishte duke luftuar me të njëjtën çështje. Dy forcat e bashkuara, duke filluar ATA me qëllim të gjetjes rrënjë të shkaktojë tringëllimë në veshët zbuluar një zgjidhje të përhershme për atë.

ATA është një nga shoqatat më të mëdha të cilat sjellja hulumtim për tringëllimë në veshët individët e prekur së bashku me gjetjen e zgjidhjes për të ndihmuar ata të jetojnë një jetë normale me aftësi të dëgjimit të përsosur. ATA zhvillon mbledhjen e fondeve dhe të ndërgjegjësimit të shumta programe për të luftuar gjendjen. Në 2012, një manual me emrin e “Si të Manage tringëllimë në veshët tuaj: Një hap-pas-hapi Libër pune” u shpërndanë si një pjesë e “Progressive Program Menaxhimi tringëllimë në veshët” në mënyrë që të ndihmojë ata që vuajnë nga tringëllimë në veshët. Manual tregon atyre se si për të identifikuar nivelin e tyre të tringëllimë në veshët dhe si të përdorin tingëllojë vetë për të ndihmuar ata të kërkojë lehtësim nga dhimbjet. Ka pasur edhe shumë programe në radio dhe transmetimet nga ATA në nivel kombëtar. Ju mund të kontaktoni ata direkt në lidhje me shqetësimet tuaja në ATA.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Çfarë është tringëllimë në veshët dhe Çfarë Ndihmë është në dispozicion?

Tinnitus comes from the Latin word for ‘ringing’. Kjo është një kusht auditory ku sëmurë dëgjon zhurmë të tilla si kumbues, gumëzhimë, fishkëllimë apo edhe muzikë që nuk vjen nga një burim i jashtëm. Zhurma mund të jetë konstante ose me ndërprerje, ajo gjithashtu mund të ndryshojë në katran dhe vëllim. Shih Duke njohur shenjat dhe simptomat e tringëllimë në veshët

Mild Tinitusit ndikon për 1 in 10 njerëz në Britani të Madhe në një pikë në jetën e tyre (Choices NHS) por për disa njerënë përafërsisht 1 in 200, Tinitusit është aq e rëndë se ajo ka një ndikim të madh në çdo funksionimin ditor (British Association tringëllimë në veshët). Kjo mund të ndikojë në punën e, sociale dhe madje edhe marrëdhëniet me njerëzit e tjerë. Shih Të jetosh me efektet e tringëllimë në veshët.

Tinitusit nuk është një sëmundje në vetvete, por më tepër ajo është një simptomë e shkaktuar si pasojë e dëmtimit të veshit të tilla si përmes ekspozimit ndaj zhurmës me zë të lartë, ose një infeksion veshi për shembull. Ka shumë arsye të cituara për fillimin e tringëllimë në veshët. Është e rëndësishme për të shqyrtuar shkaqet e mundshme, si edhe pse vetë nuk shërueshëm, simptomat mund të lehtësohet duke hequr shkaku themelor i tringëllimë në veshët. Shih Kuptimi Shkaqet e tringëllimë në veshët.

Tinitusit është një problem mjaft i zakonshëm që ndikojnë fëmijët, të rriturit dhe njerëz veçanërisht të moshuar. Shumica e njerëzve përjetojnë një periudhë të shkurtër të kumbues ose ndonjë tingull tjetër në veshët e tyre në një pikë në jetën e tyre, por në përgjithësi kjo është një dukuri e përkohshme. Në fakt në një eksperiment të kryer në fillim të viteve 1950 për tringëllimë në veshët gjetur disa rezultate interesante. Eksperimenti i përfshirë 80 njerëzit me dëgjim normal. Pasi u vendosur në një dhomë soundproofed për pesë minuta, shumica e të intervistuarve raportuan dëgjuar tingujt tipit tringëllimë në veshët, më parë edhe pse asnjëri kishte ankuar asnjë simptomë (Research shurdhim).

Për të përcaktuar nëse ju apo dikush pranë jush vuan nga tringëllimë në veshët, është e rëndësishme për të parë ju GP për të marrë një diagnozë të duhur. Shih Diagnostifikimi Shkaqet e tringëllimë në veshët.

Ka një numër të teknikave të ndryshme për të ndihmuar njerëzit me tringëllimë në veshët përballen me simptomat. Marrja e vendimeve të cilat trajtim për të miratuar është një preferencë individ si zgjidhje të ndryshme të punojnë më mirë për njerëz të ndryshëm. Është e rekomanduar në qoftë se ju vuani nga tringëllimë në veshët, që ju të shqyrtuar një sërë mundësish për të parë se cila ju përshtatet më mirë për të bërë simptomet tuaja më të menaxhueshme. Shih Trajtimit të ndryshme për tringëllimë në veshët.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Hequr mendjen dhe zanore Teknikat për Përballja me tringëllimë në veshët

Një nga mënyrat kryesore që njerëzit që vuajnë nga tringëllimë në veshët janë në gjendje për të përballuar me simptome është përmes hidhërimin dhe të shëndosha teknikave. Në kohë të natës simptomat e tringëllimë në veshët mund të jetë më e keqe si tinguj të duket shumë louder, e bërë të vështirë për të kaluar mendërisht jashtë dhe relaksohuni mjaftueshme për të fjetur. Një gamë e produkteve dhe teknikave janë në dispozicion që përdorin tingujt e tjera të cilat janë shumë më të durueshme për të shkëputur nga tringëllimë në veshët, dhe të ju ndalojë nga duke u përqëndruar në simptomat që intensifikon simptomat më tej. Edhe pse tingëllon tringëllimë nuk zhduket, me kalimin e kohës truri bëhet i trajnuar për të injorojë tringëllimë në veshët kështu që ajo nuk është më i mërzitshëm.

Disa prej këtyre produkteve dhe teknikave të diskutohen më poshtë:

Dëgjimit
Aparatet e dëgjimit janë projektuar kryesisht për të ndihmuar njerëzit me humbjen e dëgjimit të rimarrë disa ose të gjithë dëgjimit të tyre. Ata gjithashtu mund megjithatë të jetë shumë i dobishëm reduktimin e simptomave të tringëllimë në veshët, veçanërisht nëse Tinitusit është shkaktuar nga humbjen e dëgjimit. Kur një person i tendos për të dëgjuar tingujt dhe bisedat, kjo mund të përkeqësojnë simptomat e tringëllimë në veshët.

Aids dëgjon ndihmë për të minimizuar efektet e tringëllimë në veshët nga amplifying zhurmave të jashtme për të shkëputur nga tringëllimë në veshët dhe mund të sigurojë më shumë tonet qetësues. Përdorimi audiologist teknologjinë më të fundit për të punuar jashtë peshën e humbjes së dëgjimit, në mënyrë që të përpiqen atë saktë. Një studim i publikuar nga Shurdhëve Research UK sugjeron se pothuajse 40% e sufferers tringëllimë të anketuara do të mund të përfitojnë nga ndihmat e përshkruara siç duhet dhe të pajisur të dëgjimit në të dy veshët.

Maskers tringëllimë në veshët
Maskers tringëllimë në veshët janë të dizajnuara në mënyrë specifike për të ndihmuar sufferers të përballen me simptomat e tringëllimë në veshët. Ata punojnë duke prodhuar tinguj të cilën maskë ose mbulojnë deri tingujt tringëllimë në veshët dhe për të krijuar një tingull qetësues i cili është shumë më e durueshme. Kjo teknikë është veçanërisht e dobishme kur ka shumë pak zhurmë sfond kështu që simptomat e tringëllimë në veshët duken të intensifikuar, të tilla si vonë ose natën ose herët në mëngjes. Maskers tringëllimë përdorin tingujt terapeutike për të mbytem në mënyrë efektive nga simptomat e tringëllimë në veshët, këto tinguj terapeutike janë gjetur të jenë shumë më të relaksuar se rangun e zhurmave të shkaktuara nga tringëllimë në veshët, dhe njerëzit të gjejnë shumë më të lehtë të bjerë në gjumë për të.

Maskers tringëllimë kanë qenë rreth sine 1970 në një shumë forma. Ata tani janë lloje të ndryshme në dispozicion nga një pajisje të vogël pajisur për veshin e cila i ngjan një aparat dëgjimi, të drejtë deri në sistemin e madh tingujt. Këto janë disa shembuj të llojit të terapive të shëndosha në dispozicion:

 • Pajisje e vogël për të veshit – kjo krijon një derë e mirë, zhurmës qëndrueshme nxiton gjatë gjithë ditës të cilat maska ​​e tingujve tringëllimë në veshët. Truri fillon të njohë këtë zhurmë të re si një zë të qetë e cila nuk është e shkëputur.
 • Burimet e burimeve – zhurmave të tilla si tanke peshk, ujëvarat e vogla shtëpie apo burime, Tifozët apo muzikë vëllimi i ulët mund të sigurojë një sfond të qëndrueshme të zhurmës ngushëlluese që mund të jenë të dobishme gjatë natës ose në një mjedis të qetë.
 • Gjeneratorëve shëndosha – prodhojnë një zhurmë të vazhdueshme në prapavijë të tilla si zhurma e bardhë ose tingujt e natyrës të tilla si valët e butë në breg ose një fllad i butë në një pyll të cilat janë vetëm nën tingujt e tringëllimë në veshët tuaj. Këto pajisje mund të jetë i veshur si një stereo personale ose të qëndrojë vetëm dhe mund të kthehet off veten kështu që ju mund t'i përdorë ato për të bjerë në gjumë për të.

Ora Night
Siç u diskutua, Ora natë është kur simptomat e tringëllimë në veshët janë më keq. Përveç kësaj mungesa e gjumit, dhe stresi i shkaktuar nga mungesa e gjumit, edhe të përkeqësojnë simptomat e tringëllimë në veshët. Disa maskers tringëllimë kanë prandaj posaçërisht janë projektuar për gjumë si vijon:

 • Tringëllimë maskimin jastëkë – këto në thelb kanë folësit e ngulitur në jastëk që emetojnë zbutës, tingujt qetësues. Këto kanë avantazhin e partnerëve jo shqetësuese.
 • Afër tingëllon sistemet – ky lëshon një shumëllojshmëri të tingujve natyrore të tilla si tingujt e oqeanit apo reshjet.
 • Audio libra dhe muzikë – llojin e drejtë e librave audio dhe muzikë mund të ndihmojë disa sufferers tringëllimë duke u fokusuar në tru

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Vetë Ndihmë dhe Teknikat për tringëllimë në veshët

Ka një numër të gjërave që ju mund të bëni për të ndihmuar të menaxhuar dhe për të reduktuar simptomat e tringëllimë në veshët:

Ushtrim – të marrë stërvitje të rregullt. Ushtrimi i shumë i mirë për përmirësimin e fluksit të gjakut. Rritja e fluksit të gjakut në veshët mund të zvogëlojë simptomat e tringëllimë në veshët.

Çlodhje – po aq e rëndësishme sa stërvitje të rregullt është duke marrë kohë për t'u çlodhur. Ushtrimet e relaksimit të tilla si yoga, tai chi dhe puna meditim veçanërisht mirë.

Rregullo nivelin e zhurmës – të mbajë një nivel të ulët të zhurmës në prapavijë të tilla si një dritare të hapur apo e lënë radion në. Shmangni zhurma e tepruar e cila e bën më keq tringëllimë në veshët, përdorni priza vesh për shembull në qoftë se ju jeni në një mjedis të zhurmshme ose duke bërë diçka të tillë si kositje lëndinë.

Zhvilloni modele të mira gjumi – Alter rutinë e përditshme për të siguruar që ju të merrni mjaft gjumë. Sigurohuni gjumi juaj është i errët dhe i qetë dhe që ju të shkoni në shtrat të relaksuar dhe të lodhur.

Permiresimi dietën tuaj – Reduktimi sheqer dhe yndyrë në dietën tuaj me ndihmë me simptomat e tringëllimë në veshët. Është e rekomanduar që ju të hani shumë fruta dhe perime dhe ushqime proteinike të lartë të tilla si peshk dhe mish pule.

Vitaminat dhe mineralet – një numër i vitaminave (Një, B, C dhe E), zink, hudhër, leshterik dhe detit perime janë gjetur gjithashtu të jetë shumë i dobishëm në reduktimin e efekteve të tringëllimë në veshët.

Shmangni kafeinë dhe pirjen e duhanit – të dy caffeine dhe pirja e duhanit janë gjetur të përkeqësojnë simptomat e tringëllimë në veshët, reduktimin e futje e këto mund të reduktojë ndjeshëm simptomat.

Mjekim shqyrtim – në qoftë se ju jeni duke marrë ilaçe për një tjetër kusht, është e mundur që kjo mund të jetë bërë simptomat e tringëllimë në veshët më të keqe. Bisedoni me mjekun tuaj për lidhjen mes ilaçeve tuaj dhe tringëllimë në veshët, ajo mund të jetë se ju dhe mjeku juaj duhet të marrin në konsideratë mjekim alternativ.

Ulja e nivelit të stresit dhe ankthit – stresi dhe ankthi janë të ngjarë të bëjë simptomat e punës tringëllimë në veshët. Është e rëndësishme për të reduktuar nivelet e stresit dhe ankthit, teknika meditimi ose këshillim mund të ju ndihmojë me këtë.

Duke u lidhur me sufferers tringëllimë në veshët e tjera – vetë-ndihmë Grupet janë në dispozicion në shumë komunitete dhe grupe mbështetëse online janë një mënyrë shumë të dobishme e shkëmbimit të informacionit dhe përballimin teknika. Grupet për vetë ndihmë të promovuar një ndjenjë e shpresës dhe të kontrollit dhe të ndaluar ndjenjën se disa sufferers përvojë që ata janë të vetëm në gjendjen e tyre.

Hulumtim – teknika të ndryshme dhe mënyrat e përballimit me tringëllimë në veshët punojnë më mirë për njerëz të ndryshëm. Studim produkte të ndryshme, Terapitë, teknikat dhe mjetet juridike në dispozicion për të trajtuar simptomat e tringëllimë në veshët dhe për të zbuluar se çfarë punon më mirë për ju.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Terapitë për Ndihmë me tringëllimë në veshët

Një numër i llojeve të ndryshme të terapive janë në dispozicion për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave të tringëllimë në veshët. Zgjedhja një të drejtë për ju është e rëndësishme. Këtu janë disa shembuj të rëndësishëm të llojeve të terapive dispozicion:

 • Tringëllimë në veshët terapi ri-trajnimit – Terapi tringëllimë-rikualifikim është një qasje terapeutik që efektivisht retrains rrugën truri juaj i përgjigjet tringëllimë në veshët. Kjo punon me ta vemendjen trurin nga sinjal tringëllimë, sëmurë u bërë habituated me tingujt e tringëllimë në veshët dhe gradualisht fillon në gjendje për të akorduar ato. Tringëllimë në veshët e ri-trajnimit kombinon periudhat e dëgjimit të niveleve të ulëta të tingujve të krijuara posaçërisht me seancat e këshillimit. Këshillimi ka për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin tuaj dhe të kuptuarit e tringëllimë në veshët dhe të ju ndihmojë të merren me ndjenjat negative që janë të lidhur me të. Me kalimin e kohës, përmes habituation dhe këshillim, vetëdija e juaj e tingujve të ndryshëm është reduktuar dhe ju vetëm do të vini re tringëllimë në veshët tuaj, kur ju në mënyrë specifike të përqëndrohet në atë. Tringëllimë në veshët rikualifikim mund të marrë disa muaj ose edhe vite.
 • Terapi njohëse të sjelljes (CBT) – CBT është një kombinim i të dy terapi njohëse (e cila në thelb shqyrton mendimet e padëshiruar, qëndrimet, dhe besimet) dhe terapi të sjelljes që fokusohet në sjelljen tuaj në përgjigje të këtyre mendimeve. CBT është e bazuar në idenë se mendimet tuaja ndikojnë në mënyrën se si ju sillen dhe ajo prandaj punon duke i mësuar ju teknika për t'u marrë me ndonjë ndjenjat negative përballimin. Nëpërmjet relaksim dhe ristrukturimin konjitiv e mendimeve, CBT mund të ndryshojë mënyrën që ju mendoni dhe të ndjeheni për tringëllimë në veshët tuaj që të mund në ana ndihmojë për të lehtësuar simptomat.
 • Terapi plotësuese – Terapitë plotësuese që nxisin relaksim dhe një ndjenjë të mirëqenies mund të jenë të dobishme në lehtësimin e siklet dhe stresin që mund të shkaktojë tringëllimë në veshët. Terapitë përfshijnë yoga, përsiatje, reflexology, akupunkturë dhe masazh. Pyesni mjekun tuaj për këshilla në lidhje me këto terapi. Ai ose ajo mund të jetë në gjendje të rekomandojë një mjek i kualifikuar.
 • Hipnozë – Hipnozë dhe Hypnotherapy është konsideruar nga shumë njerëz të jetë një trajtim shumë efektive për zbutjen e simptomave të tringëllimë në veshët – veçanërisht nëse stresi është rënduar simptomat. Kjo punon të kërkojnë për të hequr reagimin emocional ndaj tringëllimë në veshët tingëllon dhe të bëjnë person të ndjehen të relaksuar në vend që zvogëlon efektin e stresit që ka trokas-on-efektin e reduktimit simptomat e tringëllimë në veshët e. Kjo mund të praktikohet në shtëpi duke përdorur para-regjistruar materiale.
 • Teknikat e relaksimit – frymëmarrjes dhe relaksimit të muskujve teknika të tilla si ato mësohen Klinika Tinitusit janë gjetur të jenë shumë të dobishme për sufferers tringëllimë.
 • Këshillimi – Të jetosh me tringëllimë në veshët mund të jetë frustruese dhe shqetësuese për disa njerëz. Pjesë e çështjes është mungesa e perceptuar e kontrollit person ndjen ata kanë gjatë simptomat. Duke pasur një kuptim më të madh tringëllimë në veshët dhe duke qenë në gjendje për të folur për këtë i ndihmon njerëzit të arrijnë të simptomet e tyre. Vende të tilla si Klinikën tringëllimë në veshët japin informacion dhe këshilla mbi shkaqet dhe trajtimet për tringëllimë në veshët. Ato gjithashtu përfshijnë këshillim në strategjitë e menaxhimit të sjelljes dhe që kanë të bëjnë me emocionet tuaja si dhe këshilla praktike për dietë dhe stërvitje.
 • Këshillimi Sleep / Sleep Therapy – Si tringëllimë bëhet më i dukshëm në një mjedis të qetë, ajo mund të ndikojë në modelet tuaja të gjumit. Kjo mund të jetë përmes ose ju pengon nga bie në gjumë në vendin e parë, ose në mënyrë të përsëritur zgjohen ju lart. Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me tringëllimë në veshët tuaj, kjo mund të bëjë simptomat më keq si modelin e mendimeve negative dhe nivele të larta të stresit mund të bëjnë tringëllimë në veshët të duket më i dukshëm dhe i bezdisshëm. Terapi Sleep përfshin reflektuar mbi besimet tuaja në lidhje me gjumin dhe vlerësimin ato mendime negative automatike rreth gjumit dhe tringëllimë në veshët. Procesi Këshillimi synon të ndryshojë qëndrimet për tringëllimë në veshët, dhe në fund të fundit të përmirësuar kualitetin e gjumit.
 • Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Mjekësia alternative për tringëllimë në veshët

  February 11, 2015 nga  
  Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

  Një numër i ilaçe natyrore bimore dhe alternative janë duke menduar për të punuar mirë për lehtësimin e simptomave të tringëllimë në veshët. Njerëzit reagojnë ndryshe ndaj këtyre trajtimeve, por disa njerëz kanë gjetur ata jashtëzakonisht të dobishme. Bisedoni me mjekun tuaj para se të hyn në këtë si një kurs të veprimit.

  Një gamë të gjerë të mjeteve juridike bimor duke përdorur ekstrakte të bimëve të fuqishëm dhe përbërësit homeopatik janë zhvilluar, një mostër e vogël e tyre janë përshkruar më poshtë:

  Mjetet juridike popullore bimor dhe homeopatik dhe trajtimet alternative përfshijnë:

  • Ginko Bilboa – Ilaç bimor xhinko Biloba ka qenë i lidhur fort me lehtësimin simptomat e tringëllimë në veshët, edhe pse disa studime shkencore sugjerojnë se ajo nuk mund të punojnë ndonjë më të mirë se një placebo. Xhinko Biloba është menduar për të përmirësuar qarkullimin në trupin e sipërme, veçanërisht kokë dhe qafë dhe kështu është përshkruar shpesh për problemet e qarkullimit të gjakut. Ajo punon duke rritur rrjedhjen e gjakut të oksigjenuar në organe të ndryshme duke përfshirë të trurit. Ku tringëllimë në veshët është shkaktuar nga probleme me rrjedhjen e dobët të gjakut në veshët, ky ilaç mund të jetë shumë e dobishme në sigurimin e ndihmave përmes përmirësimit të qarkullimit të gjakut.
  • Seasame – Një barishte menduar që do të përdoret për të lehtësuar simptomat tringëllimë në veshët si dhe vizionin e paqartë.
  • Oksid Acid – Kjo është një bimë controversially është menduar që të dy të shkaktojë dhe të lehtësojë simptomat e tringëllimë në veshët. Kur prekje bimë është menduar për të manifestuar simptomat e tringëllimë në veshët. Megjithatë, kur të përziera në një ilaç homeopatik besohet për të reduktuar intensitetin e disa nga lëshojnë zë të lartë që lidhen me tringëllimë në veshët.
  • Mëtrik Vogël – përdorur për të reduktuar tringëllimë në veshët dhe sëmundje Meniere
  • Plotësuese ushqimore dhe vitamina – Gjithashtu obligim për rritjen e qarkullimit të gjakut dhe lehtësimin e simptomave të tringëllimë në veshët.
  • Aromatherapy – vajra të tilla si limon dhe trëndafil janë gjetur të jenë të dobishme në rritjen e qarkullimit të gjakut
  • Ushqim dhe pije – ushqime që përmbajnë zink në të tilla si spinaq, hudhër, molle musht uthull janë të listuara si burimet kryesore të ushqimit dhe pije të cilat ndihmojnë për të lehtësuar simptomat e tringëllimë në veshët

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Trajtuar shkaku themelor i tringëllimë në veshët

  Ka mënyra të shumta rekomanduara të menaxhimit simptomat e tringëllimë në veshët. Megjithatë, si Tinitusit është një gjendje e shkaktuar nga diçka tjetër, më tepër se një çrregullim në vetvete, ky seksion shqyrton trajtimin shkaku themelor i tringëllimë në veshët.

  Tringëllimë në veshët e shkaktuar nga një ndërtuar-së dyllë beshi mund të lehtësohet përmes përdorimit të bar me pika për veshë apo ujitje të veshit. Ujitjes Ear përfshin përdorimin e një rrjedhje të pressurized ujë për të hequr dyllë beshi.

  Lodhje për të dëgjuar bën simptomat e tringëllimë në veshët më keq, prandaj trajtimin e humbje të dëgjimit përmes përshtatshëm një aparat dëgjimi për shembull jo vetëm që do të ju ndihmojë që të dëgjoni më mirë, por duhet gjithashtu të zvogëlojë simptomat e tringëllimë në veshët.

  Kirurgji – shumica e njerëzve nuk do të kenë nevojë kirurgji për trajtimin tringëllimë në veshët. Megjithatë, nëse tinitus është shkaktuar nga një problem fizik, për shembull, një tumor pranë veshit tuaj, Kirurgu juaj mund të rekomandojë duke hequr tumor.

  Mjekët mund të jenë në gjendje të përshkruajnë ilaçet për të trajtuar shkaku themelor i tringëllimë në veshët, për shembull antibiotikët mund të jetë e përshkruar për një infeksion veshi.

  Trajtimi për faktorë të tillë si ankthi dhe depresioni që përkeqësojnë simptomat e tringëllimë në veshët mund të ndihmojnë të lehtësuar gjendjen tuaj.

  Tensioni i lartë i gjakut mund të menaxhohet nga ndryshime në dietë dhe ilaçe.

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Trajtimit të ndryshme për tringëllimë në veshët

  Në varësi të shkakut të tringëllimë në veshët, Trajtimet mund të ndryshojnë. Çfarë punon për dikë tjetër nuk mund të punojnë për ju, kështu që ju nevojë për mua që të provoni disa gjëra derisa ju të gjeni diçka që ju përgjigjet si individ.

  Llojet kryesore të trajtimeve përfshijnë:

  • Trajtuar shkaku themelor i tringëllimë në veshët
  • Ilaçe alternative – një gamë e ilaçe bimor janë në dispozicion për të lehtësuar simptomat
  • Terapitë – ka një gamë të llojeve të ndryshme të terapive dispozicion që shumë njerëz të gjejnë jashtëzakonisht i dobishëm në menaxhimin e simptomave të tringëllimë në veshët
  • Vetë ndihmë – këshilla dhe teknikat për menaxhimin e simptomave të tringëllimë në veshët
  • Hequr mendjen dhe të shëndosha teknika – ka një gamë të tërë të teknikave dhe produkteve në dispozicion për të zëvendësuar tringëllimë në veshët tingëllon me një alternativë, zë më shumë i dëgjueshëm
  • Elektrike dhe stimulim magnetik – këto janë në faza shumë të hershme të zhvillimit. Qëllimi është për të aplikuar stimulim elektrike apo magnetike në pjesët e trurit që shkaktojnë trurin për të rewire veten. Edhe pse përdoren për trajtimin e depresionit, aktualisht aplikimi për tringëllimë në veshët është vetëm në fazën eksperimentale. Më shumë hulumtime është duke u kryer për të përcaktuar se ku për të pikërisht për të aplikuar stimulim dhe për sa kohë.
  • Tringëllimë në veshët Miracle – një qasje holistike për menaxhimin e tringëllimë në veshët

  Për të menaxhuar në mënyrë efektive simptomat e tringëllimë në veshët, duke marrë një qasje më holistike duke përdorur një kombinim të disa prej më sipër mund të kërkohet. Ilaçe të ndryshme alternative dhe tingujt terapi mund të jetë jashtëzakonisht e dobishme në zbutjen e simptomave të tringëllimë në veshët, por kjo mund të jetë edhe më efektive përmes disa nga sugjerimet e vetë ndihmë. Tinitusit mrekulli kurë adopton një qasje të tillë tërësor i projektuar për të punuar për individin.

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Diagnostifikimi Shkaqet e tringëllimë në veshët

  January 26, 2015 nga  
  Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

  Si është diagnostikuar tringëllimë në veshët? Nëse dyshoni ju mund të keni tringëllimë në veshët është e rëndësishme për të marrë një diagnozë të duhur. Në një pikë në jetën e tyre shumica e njerëzve përjetojnë disa simptome të shkurtra të tringëllimë në veshët. Megjithatë, ajo është e rekomanduar që ju të rezervoni dhe emërimi me mjekun tuaj nëse:

  • Simptomet e tringëllimë në veshët fundit më shumë se një jave
  • Tinitusit është duke ndikuar negativisht në jetën tuaj
  • Shëndoshë po bëhet louder

  Mjeku juaj do të pyes për simptomat tuaja dhe historinë mjekësore dhe do të duan të shqyrtojë të ju. Ju mund t'i referohet një specialist të tillë si një konsulent ENT ose audiologist në të cilin rast ju jeni të ngjarë të ketë një numër të testeve për të konfirmuar nëse ju keni tringëllimë në veshët. Këto mund të përfshijnë:

  1. Dëgjimi teste – ka një numër të llojeve të ndryshme në dispozicion dhe ato ndryshojnë për të rriturit dhe fëmijët. Njerëzit zakonisht kanë një seri e testeve të dëgjimit
  2. Ear x-rrezet për të përcaktuar e ka ndonjë dëm për kockat e veshit
  3. Analizat e gjakut për të kontrolluar për infeksionet dhe çrregullime të gjakut
  4. Skanimet e trurit për të zbuluar ndonjë tumoreve potenciale apo dëme nervore në veshët

  Ka një numër mënyrash për të përcaktuar nëse një person ka tringëllimë në veshët. Njerëzit zakonisht i nënshtrohen një sërë testesh të dëgjimit:

  Disa nga llojet e pyetjeve të përfshira në testet e dëgjimit të përfshijnë:

  • Cili veshit është e përfshirë – e drejtë, majtas ose të dyja?
  • A është zhurma është konstante ose me ndërprerje?
  • A është më i theksuar në kohë të caktuara të ditës?
  • Përshkrimi i shëndoshë
  • A simptomat duken të përkeqësuar nga ndonjë gjë?
  • A ndikon tringëllimë aftësinë tuaj për të fjetur? Punë? Përqendrohem?
  • Sa i bezdisshëm është ajo?

  Është vlerësuar se rreth 90 për qind e njerëzve me tringëllimë në veshët kanë një shkallë të humbjen e dëgjimit. Prandaj, Testet e dëgjimit janë thelbësore para një diagnozë të duhur të tringëllimë në veshët mund të përcaktohet. Është shumë e rëndësishme për të marrë një diagnozë të tringëllimë në veshët para se të hyn në ndonjë nga trajtimet.

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Tringëllimë në veshët dhe punët e veshit

  Për të kuptuar më shumë në lidhje me atë që ndodh me të veshit kur simptomat e tringëllimë në veshët janë të pranishëm, ajo është e dobishme për të kuptuar se si vesh vetë është i strukturuar dhe si funksionon.

  Të veshit punon me tingujt që udhëtojnë nga veshit të jashtëm që kalon përmes veshit të mesëm dhe në të veshit të brendshëm. Veshi i brendshëm përmban kërmill dhe nervore auditory. Koklear është një tub spirale që ngjan shell e një kërmilli dhe përmban një numër të madh të qelizave të flokëve të ndjeshme që transmetojnë tinguj në tru përmes nervore auditory.

  Nëse koklear bëhet dëmtuar në ndonjë mënyrë, përmes plagosje për shembull, ajo mund të bëjë më këtë punë në mënyrë efektive. Pjesët e kërmill që janë ende duke punuar do të vazhdojë për të dërguar mesazhe në tru, dhe truri do të përpiqet për të kompensuar për pjesët meta të humbur nga mbi luajtur pjesët e punës. Kjo ka efektin e krijimit zërin e brendshëm të njohur si tringëllimë në veshët.

  Një nga faktorët kryesorë që lidhen me zhvillimin simptomat tringëllimë në veshët është ekspozimi ndaj zhurmës me zë të lartë, veçanërisht gjatë periudhave të gjata kohore. Rregullisht do të klubeve të natës, që punojnë në mjedise të zhurmshme dhe madje edhe anëtarët e forcave të armatosura përjetuar zjarr me zë të lartë me armë kanë qenë të gjitha të lidhura me shkaktuar tringëllimë në veshët. Veshit mund të dëgjoni një gamë të madhe të zhurmave nga 30 decibel (një zhurmë të ulët sfond ose pëshpëritje), të mbi 100 decibel në një klub të zhurmshme ose bar. Ekspozimi ndaj zhurmës me zë të lartë mund të shkaktojë simptomat e tringëllimë në veshët për të ardhur më shumë papritmas në disa raste.

  Përdorimi modern ditën e pajisje të tilla si iPods ku telefoni veshi është vend i duhur brenda veshit është gjithashtu çon në rritjen e numrit të njerëzve që përjetojnë humbjen e dëgjimit në një moshë më të re e cila është gjithashtu një faktor në duke shkaktuar tringëllimë në veshët. Zhurmë konstante me zë të lartë mendohet të shkaktojë dëme në qelizat e flokëve në vesh mund të çojë në ndryshime të vogla në sinjale elektrike që kalojnë deri nerva auditory në tru.

  Hulumtimi më i fundit sugjeron se tringëllimë në veshët është një çështje me tru në kërkim për të shëndosha të jashtëm që nuk mund të dëgjohet qartë, si rezultat i humbjes së dëgjimit të lidhura me moshën apo ekspozimit të lartë të zhurmës. Në vend të kësaj truri përpiqet të kompensojë duke plotësuar hapësirën e zbrazët me zhurmë. Në të vërtetë hulumtim në Amerikë mbi kafshët kanë treguar se duke ndërprerë nervore auditory nuk DOS ndaluar simptomat e tringëllimë në veshët.

  Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

  Next Page »

  Comments