Diagnostifikimi Shkaqet e tringëllimë në veshët

January 26, 2015 nga  
Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

Si është diagnostikuar tringëllimë në veshët? Nëse dyshoni ju mund të keni tringëllimë në veshët është e rëndësishme për të marrë një diagnozë të duhur. Në një pikë në jetën e tyre shumica e njerëzve përjetojnë disa simptome të shkurtra të tringëllimë në veshët. Megjithatë, ajo është e rekomanduar që ju të rezervoni dhe emërimi me mjekun tuaj nëse:

 • Simptomet e tringëllimë në veshët fundit më shumë se një jave
 • Tinitusit është duke ndikuar negativisht në jetën tuaj
 • Shëndoshë po bëhet louder

Mjeku juaj do të pyes për simptomat tuaja dhe historinë mjekësore dhe do të duan të shqyrtojë të ju. Ju mund t'i referohet një specialist të tillë si një konsulent ENT ose audiologist në të cilin rast ju jeni të ngjarë të ketë një numër të testeve për të konfirmuar nëse ju keni tringëllimë në veshët. Këto mund të përfshijnë:

 1. Dëgjimi teste – ka një numër të llojeve të ndryshme në dispozicion dhe ato ndryshojnë për të rriturit dhe fëmijët. Njerëzit zakonisht kanë një seri e testeve të dëgjimit
 2. Ear x-rrezet për të përcaktuar e ka ndonjë dëm për kockat e veshit
 3. Analizat e gjakut për të kontrolluar për infeksionet dhe çrregullime të gjakut
 4. Skanimet e trurit për të zbuluar ndonjë tumoreve potenciale apo dëme nervore në veshët

Ka një numër mënyrash për të përcaktuar nëse një person ka tringëllimë në veshët. Njerëzit zakonisht i nënshtrohen një sërë testesh të dëgjimit:

Disa nga llojet e pyetjeve të përfshira në testet e dëgjimit të përfshijnë:

 • Cili veshit është e përfshirë – e drejtë, majtas ose të dyja?
 • A është zhurma është konstante ose me ndërprerje?
 • A është më i theksuar në kohë të caktuara të ditës?
 • Përshkrimi i shëndoshë
 • A simptomat duken të përkeqësuar nga ndonjë gjë?
 • A ndikon tringëllimë aftësinë tuaj për të fjetur? Punë? Përqendrohem?
 • Sa i bezdisshëm është ajo?

Është vlerësuar se rreth 90 për qind e njerëzve me tringëllimë në veshët kanë një shkallë të humbjen e dëgjimit. Prandaj, Testet e dëgjimit janë thelbësore para një diagnozë të duhur të tringëllimë në veshët mund të përcaktohet. Është shumë e rëndësishme për të marrë një diagnozë të tringëllimë në veshët para se të hyn në ndonjë nga trajtimet.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Comments