Duke njohur shenjat dhe simptomat e tringëllimë në veshët

January 9, 2015 nga  
Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

Pra, çfarë do të thotë në qoftë se ju ose dikush që njihni ka tringëllimë në veshët? Njerëzit që vuajnë nga tringëllimë në veshët të dëgjojë një tingull të brendshme në një ose të dy e veshët e tyre ose në kokën e tyre. Shëndoshë nuk i atribuohet ndonjë gjë në botën e jashtme.

Llojet e zakonshme të tringëllimë në veshët janë zhurmat e larta fushuan, apo tinguj të frekuencave të ulëta. Tingujt që njerëzit të cilët kanë përvojë tringëllimë janë përshkruar si:

 • Kumbues
 • Fërshëllimë
 • Gumëzhimë
 • Fishkëllimë
 • Whoosing / nxiton
 • Tingëllimë
 • Zhurmshëm
 • Zukatje / gumëzhimë
 • Rumbling
 • Droning

Disa njerëz madje kanë hallucinations auditory e dëgjimit të luajtur muzikë. Kjo ka tendencë të jetë më shumë i zakonshëm në njerëz të cilët kanë pasur tringëllimë në veshët për një kohë të gjatë dhe kanë humbjen e dëgjimit, ose njerëz të cilët e kanë rritur ndjeshmërinë shëndoshë njohur si hyeracusis.

Ka 3 lloje të ndryshme të tringëllimë në veshët:

 1. Subjektiv tringëllimë në veshët – ky është lloji më i zakonshëm ku tingujt mund të dëgjohet vetëm nga personi i cili ka tringëllimë në veshët
 2. Objektivi Tinitusit – ky është një problem fizik i veshit të tilla si ngushtim të enëve të gjakut. Ky lloj i tringëllimë në veshët është shumë më pak e zakonshme dhe mund të dëgjohet nga një mjek me një stetoskop
 3. Pulsatile tringëllimë në veshët – kjo është e përcaktuar me ritmin e zhurmës që rreh në kohë në zemër persona. Ajo është e lidhur zakonisht në një farë mënyre të ndryshimeve të fluksit të gjakut në veshët.

Shkalla në të cilën Tinitusit prek një person ndryshon në masë të madhe. Për disa njerëz kjo është një zhurmë sfond butë irrituese që zakonisht mund të shpërfillet. Në anën tjetër të spektrit, zhurma mund të jetë i padurueshëm dhe e bëjnë shumë të vështirë për personin që të mendoj për ndonjë gjë tjetër.

Simptomet e tringëllimë në veshët ndryshojnë jo vetëm në mes njerëzve, por gjithashtu mund ndryshojnë për një person në kohë të ndryshme. Për shembull, simptomat e tringëllimë në veshët janë zakonisht më të dukshme në një kohë të natës kur zhurma sfond është më e ulët dhe personi është duke u përpjekur për t'u çlodhur dhe të bien në gjumë. Tinitusit gjithashtu mund të ndryshojnë në aspektin e llojit të zhurmës personat e dëgjon, vëllimi dhe katran. Kjo mund të ndikohet nga nëse jeni në këmbë, ulur ose shtrirë poshtë.

Tinitusit ka tendencë për të bërë njerëzit më të ndjeshëm ndaj tingujve. Njerëzit me hyperacusis shpesh gjejnë televiziv duket të jetë tepër të larta edhe pse për të gjithë të tjerët duket normale.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Comments