Hequr mendjen dhe zanore Teknikat për Përballja me tringëllimë në veshët

Një nga mënyrat kryesore që njerëzit që vuajnë nga tringëllimë në veshët janë në gjendje për të përballuar me simptome është përmes hidhërimin dhe të shëndosha teknikave. Në kohë të natës simptomat e tringëllimë në veshët mund të jetë më e keqe si tinguj të duket shumë louder, e bërë të vështirë për të kaluar mendërisht jashtë dhe relaksohuni mjaftueshme për të fjetur. Një gamë e produkteve dhe teknikave janë në dispozicion që përdorin tingujt e tjera të cilat janë shumë më të durueshme për të shkëputur nga tringëllimë në veshët, dhe të ju ndalojë nga duke u përqëndruar në simptomat që intensifikon simptomat më tej. Edhe pse tingëllon tringëllimë nuk zhduket, me kalimin e kohës truri bëhet i trajnuar për të injorojë tringëllimë në veshët kështu që ajo nuk është më i mërzitshëm.

Disa prej këtyre produkteve dhe teknikave të diskutohen më poshtë:

Dëgjimit
Aparatet e dëgjimit janë projektuar kryesisht për të ndihmuar njerëzit me humbjen e dëgjimit të rimarrë disa ose të gjithë dëgjimit të tyre. Ata gjithashtu mund megjithatë të jetë shumë i dobishëm reduktimin e simptomave të tringëllimë në veshët, veçanërisht nëse Tinitusit është shkaktuar nga humbjen e dëgjimit. Kur një person i tendos për të dëgjuar tingujt dhe bisedat, kjo mund të përkeqësojnë simptomat e tringëllimë në veshët.

Aids dëgjon ndihmë për të minimizuar efektet e tringëllimë në veshët nga amplifying zhurmave të jashtme për të shkëputur nga tringëllimë në veshët dhe mund të sigurojë më shumë tonet qetësues. Përdorimi audiologist teknologjinë më të fundit për të punuar jashtë peshën e humbjes së dëgjimit, në mënyrë që të përpiqen atë saktë. Një studim i publikuar nga Shurdhëve Research UK sugjeron se pothuajse 40% e sufferers tringëllimë të anketuara do të mund të përfitojnë nga ndihmat e përshkruara siç duhet dhe të pajisur të dëgjimit në të dy veshët.

Maskers tringëllimë në veshët
Maskers tringëllimë në veshët janë të dizajnuara në mënyrë specifike për të ndihmuar sufferers të përballen me simptomat e tringëllimë në veshët. Ata punojnë duke prodhuar tinguj të cilën maskë ose mbulojnë deri tingujt tringëllimë në veshët dhe për të krijuar një tingull qetësues i cili është shumë më e durueshme. Kjo teknikë është veçanërisht e dobishme kur ka shumë pak zhurmë sfond kështu që simptomat e tringëllimë në veshët duken të intensifikuar, të tilla si vonë ose natën ose herët në mëngjes. Maskers tringëllimë përdorin tingujt terapeutike për të mbytem në mënyrë efektive nga simptomat e tringëllimë në veshët, këto tinguj terapeutike janë gjetur të jenë shumë më të relaksuar se rangun e zhurmave të shkaktuara nga tringëllimë në veshët, dhe njerëzit të gjejnë shumë më të lehtë të bjerë në gjumë për të.

Maskers tringëllimë kanë qenë rreth sine 1970 në një shumë forma. Ata tani janë lloje të ndryshme në dispozicion nga një pajisje të vogël pajisur për veshin e cila i ngjan një aparat dëgjimi, të drejtë deri në sistemin e madh tingujt. Këto janë disa shembuj të llojit të terapive të shëndosha në dispozicion:

  • Pajisje e vogël për të veshit – kjo krijon një derë e mirë, zhurmës qëndrueshme nxiton gjatë gjithë ditës të cilat maska ​​e tingujve tringëllimë në veshët. Truri fillon të njohë këtë zhurmë të re si një zë të qetë e cila nuk është e shkëputur.
  • Burimet e burimeve – zhurmave të tilla si tanke peshk, ujëvarat e vogla shtëpie apo burime, Tifozët apo muzikë vëllimi i ulët mund të sigurojë një sfond të qëndrueshme të zhurmës ngushëlluese që mund të jenë të dobishme gjatë natës ose në një mjedis të qetë.
  • Gjeneratorëve shëndosha – prodhojnë një zhurmë të vazhdueshme në prapavijë të tilla si zhurma e bardhë ose tingujt e natyrës të tilla si valët e butë në breg ose një fllad i butë në një pyll të cilat janë vetëm nën tingujt e tringëllimë në veshët tuaj. Këto pajisje mund të jetë i veshur si një stereo personale ose të qëndrojë vetëm dhe mund të kthehet off veten kështu që ju mund t'i përdorë ato për të bjerë në gjumë për të.

Ora Night
Siç u diskutua, Ora natë është kur simptomat e tringëllimë në veshët janë më keq. Përveç kësaj mungesa e gjumit, dhe stresi i shkaktuar nga mungesa e gjumit, edhe të përkeqësojnë simptomat e tringëllimë në veshët. Disa maskers tringëllimë kanë prandaj posaçërisht janë projektuar për gjumë si vijon:

  • Tringëllimë maskimin jastëkë – këto në thelb kanë folësit e ngulitur në jastëk që emetojnë zbutës, tingujt qetësues. Këto kanë avantazhin e partnerëve jo shqetësuese.
  • Afër tingëllon sistemet – ky lëshon një shumëllojshmëri të tingujve natyrore të tilla si tingujt e oqeanit apo reshjet.
  • Audio libra dhe muzikë – llojin e drejtë e librave audio dhe muzikë mund të ndihmojë disa sufferers tringëllimë duke u fokusuar në tru

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Comments