Kuptimi Shkaqet e tringëllimë në veshët

January 18, 2015 nga  
Paraqitur sipas Tringëllimë në veshët, Tringëllimë në veshët Shpjegoi

Ka shkaqe të shumta të tringëllimë në veshët, Vetvete tinitus nuk është një sëmundje, por më tepër një tregues se ka një problem me sistemin auditory. Është e rëndësishme për të kuptuar se çfarë mund të ketë shkaktuar tringëllimë në veshët që të jetë në gjendje për të trajtuar simptomat në mënyrën më të mirë të mundshme. Në shumë raste, trajtuar shkaku themelor i tringëllimë në veshët do të ketë efektin e heqjes simptomat.

Pra, çfarë do të shkaktojë tringëllimë në veshët? Listuara më poshtë janë faktorët kryesorë për fillimin e tringëllimë në veshët:

 • Ekspozimi ndaj zhurmës me zë të lartë – për shembull duke punuar në një mjedis të lartë të zhurmës ose rregullisht duke dëgjuar muzikë me zë të lartë është gjetur të jetë një shkak kryesor i tringëllimë në veshët
 • Rrjedhjen e gjakut – Ndërtuar e depozitave yndyrore brenda një arterie mund të shkaktojë muret arterie për të ngushtuar që e bën të vështirë për të rrjedhë gjak dhe si pasojë bëhet noisier.
 • Zhvillimi i një infeksion veshin
 • Dëmtimi i veshit të tillë si shpuar veshit daulle mund të ju bëjë më të vetëdijshëm për tingujt e brendshme
 • Dëmi Acoustic nervore shpesh si rezultat i një infeksioni shishkë
 • Ndërtuar nga dylli veshit ndikuar që bllokon kanalin e veshit mund të çojë në një formë të përkohshme të tringëllimë në veshët
 • Alergjia
 • Përjetuar një kokë ose qafë lëndim
 • Efekti anësor i ilaçeve të tilla si antibiotikët, diuretics, kundër depresionit dhe droga për të trajtuar kancerin
 • Gëlltitja e shumë aspirina
 • Dëgjimi Humbje – Tinitusit është shpesh rezultat i humbjes së dëgjimit, veçanërisht të lidhura me moshën humbja e dëgjimit si sistemin auditory është menduar për të filluar përkeqësuar në rreth moshës 60
 • Semundja Meniere – semundja e veshit brendshëm shkaktuar nga balancimi i brendshëm presioni lëngu veshit
 • Semundja Paget – Cikli normal i rinovimit kockave dhe riparim është ndërprerë
 • Dhimbje koke migrenë
 • Tumours
 • Nevromë akustike – një rritje jo kanceroze që ndikon nervore të dëgjimit në veshin e mesëm
 • Otosclerosis – kjo është një rritje anormale kockë në veshin e mesëm
 • Sinusit – ndërlidhja e veshit, hundë dhe fyt të thotë se sinusit mund të çojë në simptomat e tringëllimë në veshët për shkak të ndërtuar e presionit
 • Përbashkët mund të ftohtë shkakton simptoma të përkohshme e tringëllimë në veshët

Një numër i kushteve themelore mjekësore gjithashtu mund të shkaktojë tringëllimë në veshët të tilla si;

 • Epilepsi
 • Presionin e lartë të gjakut (hipertensionit) dhe ngushtimi i arterieve (atherosclerosis)
 • Diabetes dhe tiroide probleme
 • Anaemia – kjo është shkaktuar nga një numër të reduktuar të qelizave të gjakut në trup. Gjaku hollë mund të rrjedhin rreth trupit me një ritëm më të shpejtë se normale që mund të prodhojnë një tingull
 • Probleme vaskulare (çrregullime të qarkullimit të gjakut)
 • Sëmundje zemre

Ka gjithashtu një numër i faktorëve të rrezikut që mund të nxisë fillimin e tringëllimë në veshët apo përkeqësojnë një gjendje ekzistuese, si:

 • Konsum i lartë i kafeinë
 • Pirja e duhanit e tepruar
 • Drogës dhe alkoolit keqpërdorimi
 • Lodhje
 • Depresion
 • Stresi dhe ankthi
 • Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Comments