Tringëllimë në veshët dhe punët e veshit

Për të kuptuar më shumë në lidhje me atë që ndodh me të veshit kur simptomat e tringëllimë në veshët janë të pranishëm, ajo është e dobishme për të kuptuar se si vesh vetë është i strukturuar dhe si funksionon.

Të veshit punon me tingujt që udhëtojnë nga veshit të jashtëm që kalon përmes veshit të mesëm dhe në të veshit të brendshëm. Veshi i brendshëm përmban kërmill dhe nervore auditory. Koklear është një tub spirale që ngjan shell e një kërmilli dhe përmban një numër të madh të qelizave të flokëve të ndjeshme që transmetojnë tinguj në tru përmes nervore auditory.

Nëse koklear bëhet dëmtuar në ndonjë mënyrë, përmes plagosje për shembull, ajo mund të bëjë më këtë punë në mënyrë efektive. Pjesët e kërmill që janë ende duke punuar do të vazhdojë për të dërguar mesazhe në tru, dhe truri do të përpiqet për të kompensuar për pjesët meta të humbur nga mbi luajtur pjesët e punës. Kjo ka efektin e krijimit zërin e brendshëm të njohur si tringëllimë në veshët.

Një nga faktorët kryesorë që lidhen me zhvillimin simptomat tringëllimë në veshët është ekspozimi ndaj zhurmës me zë të lartë, veçanërisht gjatë periudhave të gjata kohore. Rregullisht do të klubeve të natës, që punojnë në mjedise të zhurmshme dhe madje edhe anëtarët e forcave të armatosura përjetuar zjarr me zë të lartë me armë kanë qenë të gjitha të lidhura me shkaktuar tringëllimë në veshët. Veshit mund të dëgjoni një gamë të madhe të zhurmave nga 30 decibel (një zhurmë të ulët sfond ose pëshpëritje), të mbi 100 decibel në një klub të zhurmshme ose bar. Ekspozimi ndaj zhurmës me zë të lartë mund të shkaktojë simptomat e tringëllimë në veshët për të ardhur më shumë papritmas në disa raste.

Përdorimi modern ditën e pajisje të tilla si iPods ku telefoni veshi është vend i duhur brenda veshit është gjithashtu çon në rritjen e numrit të njerëzve që përjetojnë humbjen e dëgjimit në një moshë më të re e cila është gjithashtu një faktor në duke shkaktuar tringëllimë në veshët. Zhurmë konstante me zë të lartë mendohet të shkaktojë dëme në qelizat e flokëve në vesh mund të çojë në ndryshime të vogla në sinjale elektrike që kalojnë deri nerva auditory në tru.

Hulumtimi më i fundit sugjeron se tringëllimë në veshët është një çështje me tru në kërkim për të shëndosha të jashtëm që nuk mund të dëgjohet qartë, si rezultat i humbjes së dëgjimit të lidhura me moshën apo ekspozimit të lartë të zhurmës. Në vend të kësaj truri përpiqet të kompensojë duke plotësuar hapësirën e zbrazët me zhurmë. Në të vërtetë hulumtim në Amerikë mbi kafshët kanë treguar se duke ndërprerë nervore auditory nuk DOS ndaluar simptomat e tringëllimë në veshët.

Faleminderit për të lexuar këtë artikull, ky website mbështet një produkt i quajtur tringëllimë në veshët Miracle cila ka informacion të mëtejshëm të madh në lidhje me ndihmën për tringëllimë në veshët dhe për të gjetur më shumë kliko këtu: Tringëllimë në veshët Miracle

Comments